Fansens enorma kritik mot SHL – efter ligans hemliga planer: ”Det är Nordkorea-vibbar”

SHL:s hemliga planer att stoppa fansens protester slog ned som en bomb i hockey-Sverige.
Nu reagerar supportrarna starkt.
– Jag får Nordkorea-vibbar av SHL, säger Luleåfans ordförande Stefan Baudin till SportExpressen.

Spänningen i svensk hockey har under den senaste tiden varit mycket spänd. Sportbladet kunde tidigare under hösten berätta att SHL funderar på att införa licenskrav som kommer göra det ännu svårare för lag nedifrån att ta sig till den högsta serien.

Fansens missnöje

Under inledningen av säsongen i såväl SHL som i hockeyallsvenskan har supportrarna vädjat sitt missnöje, och ”SHL – hockeymördare” har skanderats flertalet gånger.

I går, tisdag, kunde SportExpressen avslöja att SHL skickat ut mejl till respektive klubbdirektör samt säkerhetsansvarig i de hockeyallsvenska- respektive SHL-klubbarna att genast ta kontakt med sina supporterklubbar om kritiken.

”Försöker tysta oss”

Nu reagerar fansen – starkt.
– Man kan inte kväva folks åsikter bara för att man skickar ett mejl. Som väl är, så kan de i alla fall inte stoppa oss från att sjunger och skrika, säger Luleåsfans ordförande Stefan Baudin till SportExpressen, och fortsätter:
– Det är uppenbart att de gång på gång ska försöka tysta oss, men det är som att när de blir påkomna, så försöker man släta över det.

”Nordkorea-vibbar”

Stefan Baudin säger att han får ”Nordkorea-vibbar av SHL”.
– Det känns som man försöker driva det i smyg, men när folk kommer på det, blir det så uppenbart för alla. Det är dags att SHL verkligen bestämmer sig. Ska det vara det sportsliga som avgör rakt av, eller det ekonomiska. Vill man inte bli kallad för hockeymördare, får man ju sluta försöka mörda hockeyn, säger han.

Dela om du tycker att SHL har gått för långt!

LÄS MER: Han ÖSTE in poäng i SHL – nu får profilen chansen i svensklaget efter mardrömstiden

SHL:s hemliga mejl: Så vill ligan stoppa fansens protester