SHL:s hemliga mejl: Så vill ligan stoppa fansens protester

SHL:s hemliga mejl: Så vill ligan stoppa fansens protester

Supportrar i flera SHL- och hockeyallsvenska klubbar har kritiserat ligan och bland annat skrikit ”SHL – hockeymördare” under säsongsinledningen.
Det har fått SHL:s ledning att agera.
Ligan har skickat ut ett mejl till samtliga klubbar med åtgärder som ska genomföras, rapporterar SportExpressen.

Säsongsinledningen på den svenska hockeysäsongen har från läktarhåll varit spänd. Under flera matcher, både i SHL och Hockeyallsvenskan, har publiken skrikit ”SHL – hockeymördare”.

Skickat hemligt mejl

Kritiken handlar bland annat om de uppgifter om nya licenskrav på bland annat arenor som SHL vill implementera, någonting Aftonbladet rapporterade om. Dagen efter publicerade samma tidning en artikel om att uppgifterna var felaktiga.

Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Men SHL väljer nu att agera mot de kritiska rösterna på de svenska supporterläktarna. I ett mejl som SportExpressen fått ta del av uppmanas respektive klubbdirektör samt säkerhetsansvarig i de hockeyallsvenska- respektive SHL-klubbarna att genast ta kontakt med sina supporterklubbar.

I mejlet – som är skrivet av SHL:s kommunikationschef Johanna Hemming-Hamberg – listas ett flertal åtgärder som både de hockeyallsvenska- och SHL-klubbarna ska genomföra. Bland annat står det att läsa att företrädarna ska prata med supporterföreningarna”för att lyssna av vad det är som händer och vad kritiken ligger i”.

”Det är olyckligt”

Ligans verkställande direktör Jörgen Lindgren säger till SportExpressen att mejlet grundar sig i de uppgifter gällande de nya licenskrav som sades skulle införas i ligan.

SHL:s vd Jörgen Lindgren. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Han säger vidare att de inte har några problem med att bli kritiserade. Men att det då bör göras på riktiga grunder.
– Att det i tredje omgången skanderas ramsor om hockeymördare är olyckligt, och vi vill att det ska göras utifrån rätt information, säger Lindgren till tidningen.

”Viktigt med rätt information”

Vidare i brevet skrivs det att klubbarna uppmanas att ”scanna av” sociala medier. I veckans matcher ska respektive klubbs säkerhetsansvarig dessutom hålla koll på de banderoller och budskap som tas med in på läktarna.

Men det handlar inte om att stoppa banderoller med liknande budskap som ”SHL – hockeymördare”, konstaterar Lindgren
– Nej. Hur ska vi kunna förbjuda det här? Det finns ju inga regler om att man inte får tycka som man vill. Det finns ju reglement som säger att man inte får yttra eller visa politiska åsikter på läktare, men hur ska vi kunna styra över det här? Det går ju inte, säger han till SportExpressen och fortsätter:
– Det är viktigt att man har rätt information. Folk får tycka vad de vill, det kommer vi aldrig ha några synpunkter på.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/5NUozGKpdWPOUpJswss3Se-hJlnYgVl1PVTua6xFmLtHCl8mvj8EMsCr1_peTquc?autoplay=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Jonathan Dahlén öppnar för comeback i Sverige – efter beskedet

Jättetalangen tillbaka i SHL-klubben – trots jättesuccén i Nordamerika