Efter beskedet – Jonathan Dahlén öppnar för comeback i Sverige: ”Finns i bakhuvudet”

Jonathan Dahlén får vänta på sin NHL-chans.
Jättetalangen skickade i natt ner till Vancouvers farmarlag.
Men han stänger inga dörrar för en återkomst i Timrå.

I våras var Jonathan Dahlén med och tog upp Timrå tillbaka till SHL. Jättetalangen stod för 58 poäng på 44 matcher och i somras fick han sin stora chans.

Får vänta på NHL-debut

Dahlén har varit med på Vancouvers rookie- och försäsongscamp och har stått för flera starka insatser i träningsmatcherna. Men när NHL-säsongen sätter igång om drygt en vecka finns han inte med.

Foto: Pär Olert/Bildbyrån

I natt meddelade Vancouver att Dahlén skickas ner till farmarlaget Utica Comets.

Därmed ser det ut som om han, och Elias Pettersson, får vänta på att spela med varandra I den ordinarie Canucks-tröjan.
– Jag har inte spelat tillräckligt bra antar jag. Men det blir perfekt att vänja sig vid spel på mindre rink här nu i AHL, som precis ska in på träning med sitt nya lag Utica Comets, säger Jonathan Dalén till SVT.

Pettersson och Dahlén spenderade många år i Timrå tillsammans och fick chansen att åter spela med varandra tidigare i september.

Mot Winnipeg stod Dahlén för ett riktigt klassmål, vilket fick många experter att lyfta på ögonen.

”Timrå finns i bakhuvudet”

Jonathan Dahlén draftades av Ottawa i andrarundan 2016 men trejdades till Vancouver i februari förra året. Utica Comets blir en ny erfarenhet för 20-åringen och till SVT Sport säger han att han inte vet någonting om det nya laget.

Nu satsar han på att ta en NHL-plats under säsongen i stället. Det ska till mycket, men han stänger inte dörren för en återkomst i Timrå.
– Jag stänger inga dörrar men just nu fokuserar jag på att göra så bra ifrån mig här för att ta en plats i Vancouver så snart som möjligt. Men visst, Timrå finns alltid i bakhuvudet för mig, säger Dahlén till SVT.

Elias Pettersson har gjort stor succé på försäsongen i Vancouver. Det mesta talar för att han tar en ordinarie plats i NHL-truppen som ska spikas i dagarna.

Och Dahlén är övertygad om att vännen spelar i världens bästa hockeyliga till hösten.
– Han kommer garanterat ta en plats, säger Dahlén.

Dela för att hylla våra fantastiska supertalanger!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/5NUozGKpdWPOUpJswss3Se-hJlnYgVl1PVTua6xFmLtHCl8mvj8EMsCr1_peTquc?autoplay=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Börje Salmings krissamtal med William Nylander – så ska legendaren övertala Lill-Nyllet

San Jose Sharks nya superformation med Erik Karlsson – som får hela NHL att darra

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);