Erik Karlssons öppenhjärtiga bekännelse om flyttrykten efter stora NHL-succén i år: "Jag kan ärligt säga att..."

Erik Karlssons öppenhjärtiga bekännelse om flyttrykten efter stora NHL-succén i år: ”Jag kan ärligt säga att…”

Vilken makalös höst Erik Karlsson haft!
Nu öppnar svensken upp sig helt om alla flyttrykten kring honom.
– Det kan jag ärligt säga, erkänner NHL-stjärnan för SportExpressen.

NHL-säsongen är just nu på julledighet och höstens stora succéman Erik Karlsson får välbehövlig vila efter en riktig monsterstart på säsongen. 32-årige svensken är återigen med i diskussionen om världens bästa hockeybackar efter några tunga år bakom sig.

Karlssons succé

Karlsson har fullkomligen öst in poäng under hösten och toppar backarnas poängliga i överlägsen stil. Svenskbacken har mäktat med otroliga 46 poäng, 13 mål och 33 assist, på 34 matcher hittills den här säsongen.

Annons: Hajper sponsrar Släpp Sargens Drömresa – just nu får alla nya kunder ett välkomsterbjudande

Artikeln fortsätter efter bilden.

Erik Karlsson, NHL
San Jose Sharks’ Logan Couture (39) is congratulated by teammate Erik Karlsson (65) after scoring the winning goal against the Los Angeles Kings during overtime in a preseason NHL hockey game in San Jose, Calif., Sunday Sept. 25, 2022. (AP Photo/Tony Avelar) CATA112

Med det är han hela 10 poäng bättre än närmaste lagkamrat i San Jose Sharks och är nu på god väg att slå sitt tidigare poängrekord på 82 poäng från säsongen 2015-16. Fortsätter ”Världens bästa Karlsson” i den här stilen så kan han nå 107 poäng på 82 matcher när NHL-säsongen summeras.

LÄS MER: Erik Karlsson tokhyllas efter nya uppvisningen – förlängde den helt sanslösa trenden trots krisen

Om flyttrykten

I samband med den stora poängsuccén har en hel del rykten och spekulationer cirkulerat runt Karlsson under hösten. Det har pratats om en trejd bort från Sharks då han sitter på en hög lön och nya klubbadresser som Edmonton Oilers, Florida Panthers och gamla laget Ottawa Senators har nämnts i nordamerikanska medier.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Erik Karlsson, NHL
160810 Erik Karlsson poserar för ett porträtt under en pressträff inför World Cup anordnad av Svenska Ishockeyförbundet den 10 augusti 2016 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Nu berättar Erik Karlsson öppenhjärtigt om alla flyttrykten runt om honom.
– Jag har inte hört något, kan jag ärligt säga. Ledningen har inte presenterat något de vill att jag tar ställning till. Vi får se, just nu känns det inte aktuellt. Det enda jag sett är rykten på internet. Så det där med en flytt är ingenting som vi funderat på, erkänner han i en intervju med SportExpressen.

LÄS MER: Jätteskrällen i natt: Storfavoriten Kanada chockat på hemmaplan – ger nu Sverige ett superläge i JVM

Oilers lockar

Stjärnsvensken har en ”no-trade”-klausul inskriven i kontraktet, vilket innebär att Sharks måste vända sig till 32-åringen först innan man kan ta in bud utifrån.
– Ja, så är det ju. Men som sagt, det har man inte gjort. Något konkret har inte dykt upp från någon sida. Så det finns ingenting att spekulera om för mig, säger han till kvällstidningen.

Men visst lockar det så klart att få chansen att spela i Edmonton Oilers med två superstjärnor som Connor McDavid och Leon Draisaitl. Och tanken har så klart slagit Karlsson att få spela med stjärnduon, men det är han nog inte ensam om.
– Det gör nog sjuhundrafemtio andra spelare i ligan också, skulle jag tro. Det finns nog inte många som inte skulle vilja spela med de två du nämner. Men verkligheten är lite annorlunda, säger han i intervjun.

Vad är din ärliga åsikt om Erik Karlsson? Dela artikeln och säg vad du tycker!