Erik Karlsson tokhyllas efter nya uppvisningen i natt – förlängde den helt sanslösa trenden trots krisen

Erik Karlsson tokhyllas efter nya uppvisningen i natt – förlängde den helt sanslösa trenden trots krisen

Erik Karlsson fortsätter att dominera.
I natt klev han fram igen – och förlängde sin poängsvit till åtta raka matcher.
Detta trots att San Jose Sharks fortsätter att krisa.

Erik Karlsson är pånyttfödd. Svensken har varit sågad och uträknad under de senaste åren, sedan han skrev på sitt monsterkontrakt med San Jose Sharks, men har under den här säsongen varit bäst bland samtliga backar i hela NHL. Han är ett av väldigt få utropstecken i ett annat ursvagt Sharks.

Otroliga trenden

I natt rasade laget ännu en gång ihop fullständigt i matchen mot Calgary Flames. Ställningen var 3-3 fyra minuter in i den tredje perioden, men när signalen för den tredje perioden löd hade Flames gjort ytterligare fyra mål, och Sharks förlorade alltså med hela 3-7. Och det är inte första gången laget rasat samman den här säsongen.

Sharks ligger näst sist i sin division och lär inte ha mycket att göra med slutspelet senare i vår. Allt talar för att laget nu kommer att göra en så kallad rebuild, alltså att satsa på ungt och mot framtiden, och det är just därför Erik Karlsson ryktas bort. Han sitter på ett av ligans dyraste kontrakt, och för att möjliggöra en rebuild behöver Sharks göra sig av med kontraktet. Karlsson har ryktats till lag som Ottawa Senators och Edmonton Oilers, och det är inte konstigt att intresset är stort.

LÄS MER: När Peter Forsberg uppfann sitt karakteristika vapen – och använde ryss som försökskanin: ”Blev förbannad”

I topp i poängligan

För samtidigt som Sharks krisar så fortsätter Karlsson att dominera fullständigt. Han noterades för ytterligare en assist i natt, då han först skottfinade bort en spelare, och sedan serverade lagkamraten Timo Meier som gjorde mål. Poängen innebär att Karlsson gjort mål eller assist i hela åtta raka matcher. Det var dessutom hans 30:e assist för säsongen, bara fem spelare i NHL har gjort fler.

Erik Karlsson, San Jose Sharks
181220 Erik Karlsson of San Jose Sharks during a regular season NHL game between San Jose Sharks and Winnipeg Jets on December 20, 2018 in San Jose. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87816

Och då ska man alltså komma ihåg att Erik Karlsson är back… På tal om backar så har ingen gjort fler poäng än Karlsson i NHL den här säsongen. Karlsson står på 42 poäng på 34 spelare matcher, och leder därmed backarnas poängliga klart. Fem poäng bakom, på tredjeplats, ligger Rasmus Dahlin. 

På sociala medier tokhyllas Erik Karlsson rejält, och alla är överens om att det lag som lyckas roffa åt sig svensken under den här vintern, kommer få en spelare som kan avgöra en match när som helst. Och visst är det bara att hålla med om att det vore häftigt att se Karlsson göra ett ordentligt försök att vinna Stanley Cup för första gången i sin karriär.

LÄS MER: När Foppa för en gångs skull låg på latsidan – och blev utskälld efter noter av målvaktsikonen: ”Det är hans fel”