När Foppa för en gångs skull låg på latsidan – och blev utskälld efter noter av målvaktsikonen: ”Det är hans fel”

Peter Forsberg är inte direkt känd för att ligga på latsidan på isen. Men under ett Stanley Cup-slutspel med Colorado Avalanche gick ”Foppa” på halvfart för att spara energi.
Då blev han utskälld av målvaktsikonen Patrick Roy.
– Jag fick be om ursäkt, säger Forsberg i hockeypodden Spittin’ Chiclets.

Det är nog inte många som förknippar Peter Forsberg med halvhjärtade insatser och lojt spel, snarare tvärtom. Hans tuffa spelstil och stora vinnarskalle tog honom till den absoluta världstoppen, och den svenske forwarden har bärgat otaliga utmärkelser både med sina klubbar och i landslaget, och även individuellt.

Blev utskälld

Men ibland behöver även en evighetsmaskin som ”Foppa” ta igen sig lite. Under ett Stanley Cup-slutspel under hans tid i Colorado Avalanche hade laget gått en tuff batalj mot Dallas Stars, och Forsberg kände att han inte var på toppen av sin fysiska förmåga inför det tredje mötet mot San Jose Sharks.
– Vi vann de första två matcherna mot San Jose och jag ville ta det lite lugnt efter matcherna mot Dallas, säger Peter Forsberg i hockeypodden Spittin’ Chiclets.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peter Forsberg
Peter Forsberg i Colorado. FOTO: Bildbyrån

Men det skulle han inte ha gjort, tagit det lugnt alltså. Forsberg fick snabbt erfara att det inte var särskilt populärt hos vissa av hans lagkamrater, speciellt inte hos den ikoniske målvakten Patrick Roy.
– Vi förlorade de två efterföljande matcherna och jag kommer ihåg hur jag kom in i omklädningsrummet och frågade ”varför ligger vi under?”, och Patrick Roy ställde sig upp, pekade på mig och sa ”Det är hans fel, han försöker inte ens”.

LÄS MER: Robert Gustafsson får hela idrotts-Sverige att skratta med oväntade friidrottstävlingen: ”Roligaste jag sett!”

”Fick be om ursäkt”

”Foppa” säger att Patrick Roy nog ”avslöjade” honom på grund av hans uppsikt från sin position som målvakt.
– Jag tror han hade full uppsikt från sin position som målvakt. Jag försökte säga emot med att säga ”förra året i match sex och sju var jag helt slut, så jag tänkte spara mig till semifinalerna nu”. Men han köpte inte det, så jag fick be om ursäkt där.

LÄS MER: Här reser sig den fräcke gubben upp och tar över Idrottsgalan helt och hållet

Artikeln fortsätter efter bilden.

Patrick Roy
Patrick Roy. FOTO: Bildbyrån