Emil Bemströms drömdebut i natt och svenska poängfesten när Pittsburgh Penguins vann

Det blev sex svenska poäng när Pittsburgh slog Philadelphia hemma med 7–6 i nattens NHL-omgång.

Stjärnan Sidney Crosby gjorde 1–1 knappt tio minuter in i första perioden efter assist av Rickard Rakell och laget gick till periodpaus med 2–1 efter att Marcus Pettersson hjälpt Bryan Rust att hitta nätet.

I andra perioden stod Emil Bemström, som gjorde debut i Pittsburgh, för en fullträff. Matchen blev jämn till slutet, men hemmalaget kunde till sist vinna efter tre mål i finalakten, däribland ett av Rakell och ytterligare en målpassning från Pettersson.

Två andra svenskar som utmärkte sig natten mot måndag var Nashvilles Filip Forsberg och Gustav Nyquist som levererade mål och assist respektive mål i lagets bortavinst mot Anaheim med 4–2.