Elias Petterssons nya besked om hockey-VM efter rekordnatten – svaret som alla svenskar väntat på

Elias Pettersson gjorde precis som Erik Karlsson och nådde 100 poäng i natt.
Nu ger NHL-stjärnan nytt besked om hockey-VM.
– Klart att det vore kul att spela VM, men…, säger han till Radiosporten.

För bara ett dygn sedan gjorde San Jose Sharks Erik Karlsson det otroliga och nådde drömgränsen 100 poäng i NHL. I natt var det dags för nästa svensk att lyckas med samma bedrift när Vancouver Canucks Elias Pettersson nådde tresiffrigt.

100 NHL-poäng

Inte sedan 2011 har en svensk tagit sig till 100 poäng under en NHL-säsong och nu har vi fått två svenskar som lyckats med det. Pettersson levererade två assist i natt för att nå milstolpen och var så klart oerhört lättad.
– Så klart glad och lättad, när det var så nära ett tag. Det var många matcher som jag hade flera lägen att göra mål och det var så nära, sedan kom matcher utan poäng. Men nu är det överstökat, säger svensken till Radiosporten.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Elias Pettersson, Tre Kronor
190513 Elias Pettersson of Sweden during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship game between Norway and Sweden on May 13, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87940

Men tyvärr hjälper det inte Vancouver Canucks som missar Stanley Cup-slutspelet ändå och snart är säsongen färdigspelad för Elias Pettersson. Därför kommer så klart den givna frågan högst lämpligt till svenske NHL-stjärnan om han vill spela hockey-VM med Tre Kronor i maj.

LÄS MER: Elias Petterssons monstersuccé i NHL – nådde drömgränsen som bara den tolfte svensken i historien: ”Betyder mycket”

Petterssons svar

Årets VM-turnering avgörs i finska Tammerfors och Sverige behöver all hjälp de kan få från Nordamerika om det ska bli ett nytt VM-guld. Då är alla svenskar rejält intresserade av vad 100-poängsmannen Pettersson svarar när han får frågan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Elias Pettersson, Tre Kronor
190519 Elias Pettersson of Sweden after a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 19, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87948

Nu ger 24-åringen sitt nya besked om VM direkt efter rekordnatten.
– Klart att det vore kul att spela VM men jag vill spela klart och sedan ta ett beslut efter säsongen. Jag har inget svar nu, erkänner Elias för Radiosporten och har även full förståelse för att det är många som väntar på hans svar.
– Ah, det förstår jag.

LÄS MER: Joel Lundqvists helfräcka gest mot brorsan Henrik Lundqvist – som fått hundratusentals svenskar att skratta

En annan svensk NHL-stjärna i Nicklas Bäckström har redan tackat nej till hockey-VM. Det återstår att se vilka svenskar från Nordamerika som tackar ja till Tre Kronor.

Vill du se Elias Pettersson i hockey-VM? Dela artikeln och säg din åsikt!