Tre Kronors mardrömsbesked – därför nobbar storstjärnan Nicklas Bäckström VM-spel: ”Tyvärr så…”

Sam Hallam hoppades på rejäl stjärnförstärkning i form av Nicklas Bäckström.
Men nu kommer beskedet.
– Tyvärr, säger han.

Vanligtvis går det inte ens att drömma om att Nicklas Bäckström ska ta på sig Tre Kronor-tröjan och spela VM framåt våren. Washington Capitals har varit en gigant i NHL under många år, vilket gjort att Bäckis allt som oftast spelar slutspel samtidigt som VM går.

Drömnamn för VM

Men Bäckström har gått skadad under stora delar av säsongen, och Washington Capitals har underpresterat. Storstjärnan Alexander Ovetjkin har varit precis så bra som vi är vana vid, men utöver det har det varit en säsong full av besvikelser. Och det var veckor sedan det stod klart att det inte blir något slutspel för Capitals.

Washington Capitals center Nicklas Backstrom (19) looks on during the second period of an NHL hockey game against the New York Islanders, Tuesday, April 26, 2022, in Washington. (AP Photo/Nick Wass)

Det fick många att drömma om VM-spel för Nicklas Bäckström, inte minst förbundskaptenen Sam Hallam. Det som talat emot är att Bäckström genomgått en rejäl operation i sin höft, vilket höll honom borta fram till januari, och det är mycket riktigt det som till slut får Bäckis att ta sitt slutgiltiga besked. För Aftonbladet bekräftar nu stjärnan att han kommer att tacka nej till VM-spel under våren.

LÄS MER: Elias Petterssons monstersuccé i NHL – nådde drömgränsen som bara den tolfte svensken i historien: ”Betyder mycket”

Därför nobbar han

Bäckström berättar att han hade förhoppningar om att spela, men att han till slut landade i att det är viktigare att bygga upp sin höft.

– Det hade varit så jäkla roligt, men tyvärr, säger han, och fortsätter:

– Jag måste stärka upp benet mer och få en bra sommar.

Nicklas Bäckström i Tre Kronor-tröjan. Foto: Bildbyrån

Det finns dock förhoppningar om andra stjärnor i Tre Kronor. Rasmus Dahlin kan mycket väl missa slutspel, och det står sedan länge klart att Erik Karlsson och Elias Pettersson, som båda nått 100 poäng den här säsongen, inte kommer att spela något slutspel. 

LÄS MER: Joel Lundqvists helfräcka gest mot brorsan Henrik Lundqvist – som fått hundratusentals svenskar att skratta