Elias Petterssons helfräcka klassmål i natt – räddade sitt Vancouver Canucks i numerärt underläge(!)

Han verkar minst sagt ha hittat formen.
I natt stod Elias Pettersson för ytterligare ett klassmål – när han räddade poäng för sitt Vancouver Canucks.

Elias Pettersson hade en blytung start på säsongen, och har sågats rejält av en samlad expertkår, men även fansen har haft högre krav och krävt förbättring. Och nu tycks svensken vara på väg mot någonting som åtminstone liknar en formtopp.

Målskytt igen

Den unge stjärnan skrev i somras på ett lukrativt avtal med Canucks, men under inledningen av säsongen så har han knappt gått att känna igen, men i helgen så gjorde han tre poäng i en och samma match, och i natt var han ännu en gång högst delaktig när Canucks tog poäng.

Vancouver Canucks’ Elias Pettersson reacts after he and Anaheim Ducks’ Trevor Zegras were both assessed minor penalties during the third period of an NHL hockey game Tuesday, Nov. 9, 2021, in Vancouver, British Columbia. (Darryl Dyck/The Canadian Press via AP)

Vancouver radade upp chanser mot Anaheim Ducks och hade det inte varit för en suverän John Gibson i mål så hade siffrorna dragit iväg ordentligt, men i stället var det bortalaget Ducks som gick upp i en 2-0-ledning med bara minuter kvar att spela av matchen. Canucks fick dock in en reducering – och låg på rejält för kvittering.

Hjälte i numerärt underläge

Då åkte laget på en utvisning, och man tvingades avsluta matchen med en man färre på isen. Canucks tog visserligen ut målvakten för att spela fem-mot-fem, och då kom också utdelningen. Elias Pettersson gjorde ett kanonjobb med att skaka av sig en försvarare, och han tog kyligt med sig pucken med skridskon – innan han avlossade ett rappt skott mot mål.

Vancouver Canucks’ Elias Pettersson (40), J.T. Miller (9) and Quinn Hughes (43) celebrate Pettersson’s goal against the Anaheim Ducks during the third period of an NHL hockey game Tuesday, Nov. 9, 2021, in Vancouver, British Columbia. (Darryl Dyck/The Canadian Press via AP)

Pucken gick in via Gibsons benskydd och in i mål, och Elias Pettersson blev således stor hjälte och räddade åtminstone en poäng för sitt Canucks. Det var svenskens tredje mål för säsongen, och alltså hans fjärde på de två senaste matcherna. I förlängningen borde Canucks ha avgjort och fått med sig två poäng, men man fick sota för alla missade målchanser, då Anaheim kunde avgöra med cirka minuten kvar.

Men det är ändå positiva vindar i Canucks, och alla är överens om att det var säsongens bästa match som precis spelades – och att Petterssons form helt klart är på rätt väg.

LÄS MER: Den gången en övertänd Foppa tröttnade på läxorna – och tacklade en hjälplös tonåring tvärs igenom huset

Få våra nyhetsbrev!