Den gången en övertänd Foppa tröttnade på läxorna – och tacklade en hjälplös tonåring tvärs igenom huset

Peter Forsberg var känd för sin ruggiga fysik.
Och en gång fick en hjälplös tonåring känna på urkraften.
I en klockren reklamfilm ville nämligen Foppa träna hemma i huset – på tacklingar(!).

Peter Forsberg var verkligen en bjässe som spelare, men det var inte bara därför han blev så extremt framgångsrik. Men den hjälpte sannerligen, då han var ruggigt svår att ta pucken ifrån, och han kunde dessutom alltid stå upp för sig själv när det var en tackling på väg, och Foppa gjorde sig känd för att kunna sätta in riktigt bra ”offensiva tacklingar”.

Klockrena reklamen

Sen råkade Foppa dessutom ha handleder som överträffade de flesta, och ett spelsinne som få kunde matcha. Foppa hade utöver det en alldeles makalös vinnarskalle, och det fanns aldrig i hans katalog att förlora, och han kunde verkligen göra precis vad som helst för att undvika just det. Det gjorde honom till en av Sveriges största spelare genom tiderna, och än i dag klassas han som en av NHL:s bästa någonsin, sett till när han var som bäst.

Foto: Youtube

Hans framgångar och kändisskap har lett till en hel del framträdanden i tv, och diverse reklamfilmer – och vissa är helt enkelt oförglömliga. Som den gången Risifrutti hade en tävling där man kunde vinna en heldag med just Foppa, och man under reklamfilmen fick följa med vad som hade kunnat hända om man vann tävlingen.

Monstertackling

I reklamfilmen så sitter Foppa med utrustning, och får bland annat hjälpa till en tonåring med spanskaläxor, gå på bio – men till sist tröttnar stjärnan på allt det. I stället så föreslår Forsberg något helt annat, nämligen att de ska träna på… tacklingar. Tonåringen ligger ju helt klart i fysiskt underläge gentemot Foppa, som dessutom alltså råkade vara en tacklare av rang – men det blir ändå en duell.

Foto: Youtube

Och det går precis som man hade väntat sig. Peter Forsberg sätter in en riktig bröstvärmare på den stackars tonåringen, som flyger rätt igenom huset. Det hela är alltså självklart fake, men likväl roligt och det är rakt igenom en briljant skådespelarinsats av Foppa.

LÄS MER: Håkan Loobs tvärvändning – tillbaka i svensk hockey med nytt jobb: ”Det var hundra år sedan”

Få våra nyhetsbrev!