Efter SHL-ryktena: Svenskstjärnan lämnar nu Nordamerika – har skrivit på för toppklubben

Efter SHL-ryktena: Svenskstjärnan lämnar nu Nordamerika – har skrivit på för toppklubben

Det blev bara ett år i Nordamerika.
Nu lämnar Jakob Lilja.
Stjärnan har skrivit på för toppklubben Barys Nur-Sultan.

Jakob Lilja gjorde under 2018/2019 sin första säsong i Djurgården, efter flera år i Linköping. Då blev det braksuccé direkt och han gjorde i särklass sin poängmässigt bästa säsong, med 12 mål och 25 framspelningar.

Sugen på SHL-spel

Framgången i Stockholms-laget ledde till en flytt till Nordamerika. Förra sommaren skrev Lilja på ett kontrakt med Columbus Blue Jackets, och under hösten och vintern har det blivit hela 37 matcher i världens bästa hockeyliga.

181106 Jakob Lilja under en träning med sveriges ishockeylandslag den 6 november 2018 i Stockholm. Foto: Dennis Ylikangas / Bildbyrån

Men det har även blivit spel i AHL, och nu står det klart att Lilja lämnar. Tidigare under våren har forwarden hintat lite om en SHL-återkomst, och även öppnat för spel i sin tidigare klubb, Rögle.

Klar för ny klubb

Han var dock öppen med att han ville stanna utomlands – och så blir det. På onsdagen stod det nämligen klart att 26-åringen skrivit på för Barys Nur-Sultan.

190309 Djurgårdens Jakob Lilja under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Mora den 9 mars 2019 i Stockholm. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

Kontraktet med den kazakiska KHL-klubben, som förra året kom fyra i ligan, sträcker sig över kommande säsong. I toppklubben finns, förutom Lilja, även svenskarna Henrik Karlsson (målvakt), Linus Videll (forward) och Viktor Svedberg (back).

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!