Bilderna som får hela NHL att jubla: Här gör Oskar Lindblom comeback – månader efter cancerbeskedet

Bilderna som får hela NHL att jubla: Här gör Oskar Lindblom comeback – månader efter cancerbeskedet

Oskar Lindblom fortsätter att göra framsteg.
Nu har han gjort comeback på isen med Philadelphia Flyers.
– Inte lika roligt som när allt var som vanligt, men det är skoj, säger han.

Det var i december som nyheten kom, som chockade en hel hockeyvärld. Oskar Lindblom, 23, hade drabbats av Ewings sarkom, en form av skelettcancer.

Tillbaka på isen

Lindblom har under våren inte gjort några matcher eller träningar, utan har i stället behandling för sjukdomen. Under månaderna som gått har dock flera glädjande besked och nyheter kommit, inte minst då Lindblom var med på Philadelphia Flyers lagfotografering i mars.

Foto: Skärmdump/Twitter

Nu kommer ytterligare glädjebesked, då Lindblom gjort comeback på isen med Flyers.

– Det är roligt att vara på isen. Inte lika roligt som när allt var som vanligt, men det är skoj. Härligt att träffa killarna i laget och åka lite skridskor, säger Lindblom till NHL:s hemsida.

”Underbart att se honom”

Lindblom har varit på isen någon gång under våren, men det här var första gången han var med på Flyers frivilliga träningar som pågår inför återstarten av NHL.

– Det var underbart att se honom där ute. Han såg skarp ut, händerna var fortfarande vassa. Det är otroligt att han, efter alla behandlingar, kan kliva ut där och se pigg ut och orka köra i 35-40 minuter. Det är ett väldigt positivt tecken och vi ser fram emot att han återigen kommer spela för oss. Fas 2 är ju frivillig och varje spelare och ledare här måste följa mycket strikta riktlinjer. Vår träningsanläggning är säker, mer säker än många andra platser, säger Flyers general manager Chuck Fletcher.

Foto: Skärmdump/Twitter

Lindblom berättar dessutom att han snart är klar med sina behandlingar.

– Det går riktigt bra. Jag har inte många behandlingar kvar innan jag är klar. Det finns ett ljus i slutet på tunneln, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!