Douglas Murrays nya oväntade jobb i USA: ”Trodde jag var upptagen förut…”

.

Douglas Murray är fortfarande involverad i NHL och framför allt i San Jose Sharks.
Men vid sidan jobbar han nu även som konsult inom byggbranschen.
– Jag trodde jag var upptagen när jag spelade hockey. Det var ju ingenting, säger han till Aftonbladet.

Douglas Murray tillhörde San Jose Sharks från 2005 till 2013, så det är inte underligt att han fortfarande är omtyckt bland Sharks-fansen.

Trots att det var sex år sedan han lämnade klubben – och fyra sedan han la skridskorna på hyllan helt – så bor han kvar i staden och jobbar fortfarande för klubben.

Fortfarande aktiv i Sharks

Enligt Aftonbladet så jobbar Murray med Sharks affärsutveckling, och är dessutom engagerad i klubbens alumni-arbete, där tidigare spelares intressen lyfts fram.

Murray är även med på en del evenemang som klubben arrangerar, till exempel ”watch parties” där han och andra tidigare spelare tittar på matcher tillsammans med supportrar.

Foto: Bildbyrån

Han är dessutom, enligt Aftonbladet, den enda svensken någonsin som suttit med i NHL:s alumni-styrelse, som kämpar för tidigare spelares rättigheter.

Men nu har även Douglas Murray gett sig in i en något mer oväntad karriärbana.

”Trodde jag var upptagen förut”

Han jobbar nämligen som konsult inom byggbranschen, och är i full gång att bygga upp en helt ny stadsdel i San Jose.

– Jag trodde jag var upptagen när jag spelade hockey. Det var ju ingenting, säger han till Aftonbladet.

STOCKHOLM 20180831
Penny Parnevik med pojkvännen Douglas Murray kommer till Cirkus för TV-branschens årliga prisgala Kristallen på Cirkus.
Foto: Sören Andersson / TT

Murray bodde i Sverige i något år efter spelarkarriären, men trivdes inte med ”pensionärlivet”.

Han trivs betydligt bättre med en mer händelsefylld vardag.

– Jag gillar att ha mycket att göra. Precis i början när jag hade lagt av tyckte jag det var fantastiskt att för första gången någonsin inte ha ett schema och kunna förfoga över min egen tid. Men det gick över snabbt. Som professionell idrottsman kände man att man hade förtjänat sin ledighet när man åkte på semester efter säsongen. Så vill jag känna även nu, säger han, och fortsätter:

– Och business i olika former har alltid intresserat mig. Det är spännande och utvecklande att hålla på med. Men svårt. Jag trodde jag kunde allt när jag började, men det första jag fick lära mig var att det finns väldigt mycket att lära, hehe. Det vore å andra sidan inte särskilt givande om det var lätt. Det man gör ska vara svårt.

Blir föräldrar i augusti

I augusti väntar även Douglas Murray och flickvännen Penny Parnevik för första gången förälder, tillsammans med Penny Parnevik, som blev känd från dokusåpan ”Parneviks”.

– Det går inte att vara mer peppad än jag, och vi, är. Jag har alltid älskat barn och trodde i tidiga 20-årsåldern att jag skulle bli först av mina vänner att få egna. Jag har också en tolv år yngre syster och tog ofta hand om henne när hon var liten. Tillika har jag syskonbarn jag är väldigt nära. Det här ska bli så jäkla roligt, säger Murray.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!