Dick Axelssons stora avundsjuka på Joel Lundqvist – nu vädjar SHL-profilen till alla: ”Om jag är skitdålig”

Dick Axelsson har lagt skridskorna på hyllan.
Den tidigare forwarden känner sig nu redo för nya uppdrag.
– Är jag skitdålig så får jag bara lämna och aldrig mer komma tillbaka, säger Axelsson till Sportbibeln.

Det var i maj 2021 som Dick Axelsson först meddelade att han avslutar sin professionella hockeykarriär. Ett halvår senare blev det dock en comeback för forwarden i Djurgården, där han förblev över säsongen 2021/2022.

Axelssons erkännande

Samma år spelade Dick några matcher för hamburgerkedjan Brödernas lag i division 4. Det fortsatte han med även säsongen 2022/2023, samtidigt som laget slogs ihop med Väsby IK HK i samband med ett samarbete mellan klubben och Brödernas. Då var det istället Hockeyettan som väntade. Men där blev det bara en match för Axelsson, som med problem i knäna tvingades avsluta hockeykarriären. För gott den här gången.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Dick Axelsson, hockey, Tre Kronor, OS
180206 Dick Axelsson poserar för porträtt under en pressträff med Sveriges ishockeylandslag inför OS 2018 den 6 februari 2018 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Axelsson hade under en period i Djurgården även ett extrajobb hos Sportbladet som hockeyexpert och tyckare. Men det har han inte kvar.
– Jag fick lämna det uppdraget, tyvärr säger jag, där när jag tog chansen och spelade med Väsby. Så tyvärr gör jag ingenting där heller, utan jag är helt arbetsbefriad just nu. Vilket börjar tära på psyket!, säger Dick.

Avis på Lundqvist

Intresset för att jobba som hockeyexpert i något medium finns kvar hos stockholmaren. Någon form av ledarroll i framtiden finns också med på radarn.
– Tanken har absolut slagit mig… Det är ju svårt att veta vad man vill göra, efter att ha gjort samma sak i 15-16 år. Men absolut, tanken är att jobba med media, och även kanske bli delaktig eller involverad i någon form av hockey. 

Artikeln fortsätter efter bilden.

Dick Axelsson, Davos, Joel Lundqvist, Frölunda, hockey
160119 Davos Dick Axelsson och Frölundas Joel Lundqvist under den andra semifinalen i CHL mellan Frölunda och Davos den 19 januari 2016 i Göteborg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57816

Är du avundsjuk på Joel Lundqvist som fick tv-jobb direkt efter spelarkarriären?
– Ja, absolut!, säger Axelsson med en sarkastisk ton på rösten, och fortsätter sedan:
– Nej, men det är klart att något sådant där skulle vara väldigt roligt. Sen har jag ju varit väldigt kritisk och sågat folk hej vilt. Så det kanske inte riktigt är mitt forum med de där seriösa satsningarna. Men det är väl aldrig försent att ändra sig, så att säga. 

LÄS MER: Dick Axelssons helsköna passning till nye tv-experten Joel Lundqvist – säger tre ord som får alla att garva

”Aldrig komma tillbaka”

Dags att någon plockar upp telefonen och slår dig en signal nu då.
– Ja, exakt. Och är jag skitdålig så får jag bara lämna och aldrig mer komma tillbaka. 
– Jag har ju kvar samma nummer, så någon jävel kanske blir sjuk så får man hoppa in, avslutar Dick Axelsson.

Vilken slags roll vill du se Dick Axelsson i? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Tidigare Djurgårdsspelaren Dick Axelssons tunga kritik efter klubbens säsongsinledning i Hockeyallsvenskan: ”Helt värdelösa”