Dick Axelsson rasande redan efter första(!) matchen: ”Det är för jävla tråkigt”

Första träningsmatchen för Dick Axelsson.
Hur det slutade? Med jättekritik mot domarna.
– Det kommer bli 300 utvisningar per match om det fortsätter så här, säger han till Sportbladet.

Bara för några dagar sedan blev det klart att Dick Axelsson stannar kvar i Djurgården ytterligare en säsong. I går kväll gjorde SHL-profilen sin allra första träningsmatch för säsongen.

Axelssons ilska

33-åringen hamnade också i hetluften direkt i mötet med Brynäs. Axelsson åkte på matchens första utvisning och sedan dess blev det en hel del snack med domarna resten av kvällen.

Dick Axelsson, Djurgården
200903 Djurgårdens Dick Axelsson under ishockeymatchen i Skoda Trophy mellan Djurgården och Brynäs den 3 september 2020 i Södertälje. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0029

Efter slutsignalen var DIF-forwarden sedan rejält irriterad på domarinsatsen.
– Domarna borde skalat av 50 procent av utvisningarna, men det är väl försäsong för dem också. Det är för jävla tråkigt, och det är som vanligt att de aldrig kan stå för sina fel heller. Man försöker få någon förklaring när man inte vet vad man gör, men det går inte, säger han till Sportbladet.
– Det kommer att bli 300 utvisningar per match om det fortsätter så här. Jag vet inte vad som hände när det blev både utvisning och straff, domaren måste ha fått blackout. Jag blev bara skottfintad och var inte inblandad i någonting eller ens i närheten av någonting, han måste ha sett ”Mållgan”.

”Svinjobbigt”

Men vid sidan av allt domartjafs så var Axelsson även produktiv på isen när Djurgården tog första vinsten efter tre raka förluster på försäsongen.

Dick Axelsson, Djurgården
200307 Djurgårdens Dick Axelsson under värmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Djurgården den 7 mars 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Dick Axelsson serverade lagkamraten Niclas Bergfors till 1-0-målet när DIF vann med klara 3-0 i Skoda Trophy-matchen.
– Det var roligt att vara i hetluften direkt, sedan blev det svinjobbigt för mig att orka hela matchen. Vi gick ut och spelade hårt, var fysiska och spelade skitbra, det är skönt att vara i gång och vi visade att vi hör hemma i toppen, säger Dick Axelsson.

LÄS MER: Dick Axelssons helt klockrena svar – efter profilens oväntade hån: ”Du behöver inte…”

Få våra nyhetsbrev!