Dick Axelssons stenhårda känga till SHL-rivalerna – efter alla stjärnvärvningar: ”Jag hoppas bara att…”

Stjärnvärvningarna har rasat in i SHL.
Då kommer Dick Axelsson med en syrlig passning.
– Hoppas bara att det löser sig ekonomiskt för många lag, säger han till HockeyNews.

Coronaviruset tvingade SHL-säsongen att ställas in i förväg i våras. Det blev inget slutspel, ingen vinnare korades – och inga lag åkte ur eller gick upp.

Flera stjärnvärvningar

Läget har länge varit oklart, och fram till för någon vecka sedan var det fortfarande oklart huruvida publik tillåts på hockeyarenorna i höst och vinter. Det har lett till svåra budgetbeslut i de svenska och europeiska klubbarna – men det har inte märkts när man kollar in laguppställningarna.

200303 Djurgårdens Dick Axelsson jublar efter mål 0-1 under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Djurgården den 3 mars 2020 i Linköping. Foto: Peter Holgersson / Bildbyrån

Under våren och sommaren har det kryllat av namnkunniga stjärnvärvningar till SHL-lagen. Men ett lag som verkligen legat lågt är Djurgården.

Axelssons känga

Nu kommer profilen Dick Axelsson med en passning till sina SHL-konkurrenter.

– Jo men det är klart att man ser lite namn. Jag tycker att det är fantastiskt att man kan permittera en stor del av föreningen och sen dra upp lite pengar ur byxorna. Kul för dem, måste jag säga. Får se hur det slutar, säger Axelsson till HockeyNews.

Dick Axelsson, Djurgården
200307 Djurgårdens Dick Axelsson under värmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Djurgården den 7 mars 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Axelsson fick själv vänta fram till den 1 september med nytt kontrakt med Djurgården, och gick således ”arbetslös” under fyra månader.

– När man kollar värvningarna är det många som har bra löner och fina namn där. Men det är kul att de är tillbaka. Hoppas bara att det löser sig ekonomiskt för många lag, säger han, och fortsätter:

– Jag tycker Djurgården går på en bra melodi. Man får se vad som händer.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!