Daniel Sedins klockrena skämt till brorsan Henrik i natt – alla brister ut i skratt mitt i den mäktigaste hyllningen

Daniel Sedins klockrena skämt till brorsan Henrik i natt – alla brister ut i skratt mitt i den mäktigaste hyllningen

I natt valdes tre av svensk hockeys största in i Hockey Hall of Fame.
Då bjöds på det tårar – men även skratt.
Framför allt när Daniel Sedin skämtade klockrent om brorsan Henrik, mitt under den allra mäktigaste hyllningen.

Ingen hockeyälskare kan ha missat att det har varit Hall of Fame-firande i Toronto under helgen. Framför allt så har mycket hittills handlat om Börje Salming. Svensken har varit tillbaka i den stad han tillbringade sina 16 bästa hockeyår. Han fick ta emot publikens hyllningar både under Maple Leafs matcher på fredagen och lördagen.

Skämtet till brorsan

Men så i natt var det dags för ytterligare svenskar att ta emot hyllningar och kliva in i historieböckerna. I våras valdes Daniel Alfredsson, Daniel Sedin och Henrik Sedin in i Hockey Hall of Fame, och i natt var det äntligen dags att formellt välkomnas in i den exklusiva gemenskapen. När Daniel Alfredsson fick kliva upp på scen så presenterades han av en annan svensk legendar, Mats Sundin.

Foto: Twitter

Bröderna Sedin har spelat med varandra hela karriären, och är två av Vancouver Canucks största någonsin. Det är inte ofta som de säras på, men när de i natt valdes in i Hall of Fame så fick de kliva upp en och en på scenen. De hyllade varandra kopiöst i två känslosamma tal – men det kom även ett oväntat skämt från Daniel Sedin.

– Henrik, helt ärligt: Jag ser dig som en bättre hockeyspelare och bättre människa. Det säger jag helt medveten om att du om tio minuter står här och håller ett eget tal, säger Daniel Sedin, och fortsätter:

– Så jag ser fram emot vad du har att säga om mig. 

LÄS MER: När Tre Kronor fick råpanik i omklädningsrummet för Henke Lundqvist – och räddade allt med galge och tejp

Klockrena repliken

Och repliken kom direkt från Henrik Sedin när det var dags för honom att kliva upp på scen.

– Jag har just återhämtat mig från Covid och det var på vippen att jag inte kunde komma, men i sista minuten åkte jag ändå. För som våra coacher alltid sa: ”En Henrik på 70 procent är bättre än en Daniel på hundra procent”.

Foto: Twitter

Men det var inte bara skoj och skratt. Det var även starka scener under galan, där mycket av snacket handlade om Börje Salming. För Daniel Alfredsson tillägnades en del av talet till mamma Margareta, som dog för något år sedan. På plats var även tidigare Hall of Fame-ikoner som Nicklas Lidström, Dominik Hasek och Teemu Selänne.

LÄS MER: NHL-experten Håkan Södergren bryter nästan ihop när han hyllar Börje Salming med fem fantastiska ord