Chockbeskedet: Toppklubben bryter med nyckelkuggen – efter 40 poäng på 40 matcher

Filip Ahl har gjort braksuccé med Karlskoga.
Nu bryter man kontraktet.
– Fokus för vår del måste ligga på rätt saker, där vi har samma syn och inriktning på det vi ska göra, säger klubbchefen Torsten Yngveson.

Filip Ahl fick det inte flyga i varken HV71 eller Örebro, och kunde inte slå sig in som ordinarie i SHL. Inför den förra säsongen lämnade han för spel i Tingsryd, där han gjorde bra ifrån sig.

Bryter kontraktet

I somras flyttade 22-åringen till Karlskoga – där poängproduktionen fullständigt exploderat. Filip Ahl har varit en av hockeyallsvenskans allra bästa spelare, och har på 40 matcher svarat för imponerande 17 mål och totalt 40 poäng.

190923 Karlskogas Filip Ahl jublar efter sitt 1-0 mål under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Karlskoga och Kristianstad den 23 september 2019 i Karlskoga. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Men nu kommer chockbeskedet. Mitt under pågående säsong så väljer Karlskoga och Filip Ahl att gå skilda vägar.

”Inga hard feelings”

Det bekräftar Karlskoga på sin hemsida.

– Fokus för vår del måste ligga på rätt saker, där vi har samma syn och inriktning på det vi ska göra. Vi har under gårdagen suttit ner med Filip, kommit överens om att gå skilda vägar och det är inga hard feelings, säger klubbchefen Torsten Yngveson.

190920 Karlskogas Filip Ahl under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Almtuna och Karlskoga den 20 september 2019 i Uppsala. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN

Karlskoga, som ligger fyra i hockeyallsvenskan, räknar nu med nyförvärv inför rysaravslutningen.

– Det är givetvis inte optimalt att släppa spelare i slutet av januari, men vi har goda förhoppningar om att få in minst en spelare till innan transferfönstret stänger den 15 februari, säger Torsten Yngveson.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!