Klart: SHL-klubbens oväntade drag – trejdar(!) till sig NHL-meriterade svensken

Brynäs jagar just nu sista slutspelsplatsen i SHL.
Nu väljer klubben att förstärka laget inför våravslutningen.
Genom att göra en oväntad ”trejd” – och plockar in NHL-meriterade John Persson till laget.

Med sex poäng upp till slutspelsstrecket fortsätter Brynäs att jaga sen sista slutspelsplatsen för att förlänga säsongen i vår. Nu förstärker SHL-klubben inför serieavslutningen.

Brynäs värvar nytt

Brynäs har gjort något så ovanligt inom svensk hockey som en ”trejd”. SHL-laget har gjort klart med John Persson från finska laget SaiPa.
– Vi har tittat på spelare som kan göra skillnad för oss och vi fastnade för John. Han är en jättebra kille som är otroligt bra tränad och vi vill inte göra något som bara är för stunden utan vi vill göra något som passar in hos oss över tid. Han hade en riktigt bra start i Finland men hans poängproduktion har stannat av lite när laget har gått sämre, säger klubbens herransvarige Michael Sundlöv i ett pressmeddelande.

John Persson, Brynäs
190309 Moras John Persson jublar efter 2-1 under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Mora den 9 mars 2019 i Stockholm. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 210

27-årige Persson har tidigare spelat i SHL med Färjestad och Mora samt har även 10 NHL-matcher med New York Islanders på sitt CV. Men han lämnade svensk hockey för Finland när Mora åkte ut i SHL-kvalet mot Leksand i våras.

…och han lämnar

Hittills den här säsongen har det blivit 15 poäng på 39 matcher för forwarden i SaiPa. Persson har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig även över nästa säsong.

Emil Forslund, Brynäs
191123 Brynäs Emil Forslund under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö och Brynäs den 23 november 2019 i Malmö. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 273

Brynäs stänger heller inte dörren för ytterligare värvningar den här säsongen.
– Vi håller fortfarande öron och ögon öppna för att förstärka laget, det gör vi alltid. Hittar vi något som vi tycker passar oss så kommer vi slå till. Men det måste kännas rätt och ska helst vara något som passar in i vårt lagbygge även för nästa år och inte bara vara något för stunden, säger Sundlöv till klubbens officiella webbplats.

I den här trejden går Brynäs Emil Forslund i motsatt riktning och lämnar SHL för spel i SaiPa.
– Emil vill och behöver få spela och han har fått mindre speltid än han har velat här hos oss. Nu får han chansen att visa upp sig och spela mycket ishockey. Vi vill rikta ett stort tack till Emil för hans tid här i Brynäs, meddelar Sundlöv.

LÄS MER: SHL-klubben missar drömvärvningen – storstjärnan nobbar återkomst: ”Nu är det klart…”