Brynäs agerar efter olämpliga påhoppet i SM-finalen

HV-målvakten Linus Söderström fick utstå påhopp från Brynässpelare under SM-finalen. Nu agerar Gävle-klubben och ber den 20-årige målvakten om ursäkt.

Det var efter den sjunde och avgörande finalmatchen mellan HV71 och Brynäs som HV-målvakten Linus Söderström berättade att han fått utstå hån från motspelarna under finalserien. Han ska bland annat ha kallats ”särbarn”, något som fick hockeysverige att reagera starkt. Söderström har tidigare under våren berättat om sina diagnoser asperger och adhd, och hur han han blivit mobbad under sin uppväxt.

Brynäs-kaptenen Jacob Blomqvist gick ut, efter han först konstaterat Söderströms uttalandet som ”fjantigt”, och tog avstånd från påhoppet. Nu agerar även klubben. Brynäs klubbdirektör Johan Stark skriver i ett uttalande att klubben har identifierat spelaren som kallat Söderström för ”särbarn”. Dessutom går man ut med en ursäkt till HV-målvakten.
”Vi kan konstatera att en av våra spelare har gått över gränsen med vad man säger och inte säger på isen. För det vill vi i Brynäs IF och Brynässpelaren ge Linus Söderström en uppriktig ursäkt för det han har fått uppleva. Linus är en fantastisk målvakt och en person som förtjänar all respekt”, skriver Stark i ett uttalande på klubbens hemsida.

Stark skriver att klubben kommer ”ta stort ansvar” för att diskutera dessa frågor vidare och hoppas att det ska leda till ett bättre klimat i ligan.
”Efter samtal med flera av våra egna spelare och Linus Söderström kan vi konstatera att gränserna för vad man säger på isen inom SHL måste diskuteras inom ligan. Alla vill vinna, men det får inte ske till vilket pris som helst”, skriver han.

LÄS MER: Guldhjälten på väg att lämna HV: ”Förhandlingar har inletts”