Söderström hyllar Brynäskaptenen – efter olämpliga påhoppet: ”Det är klass”

Efter att Linus Söderström kallats ”särbarn” under finalserien väcktes en stor debatt.
Nu väljer den utsatte att kliva in och hylla Brynäskaptenen Jacob Blomqvist.
– Han är ett föredöme, det är klass på honom, säger Söderström till SportExpressen.

HV71 tog i helgen klubbens femte SM-guld efter ett riktigt finaldrama mot Brynäs. Efter den avgörande finalen berättade guldmålvakten Linus Söderström att han fått utstå hån från Brynässpelare genom att bli kallad ”särbarn”.

20-åringen gick nyligen ut och berättade om sina diagnoser med asperger och adhd och hur han blivit mobbad under sin uppväxt i hockeyomklädningsrummen.
– Säger man att man motverkar mobbing mot barn och sen går ut och säger sånt som den här spelaren… Det är respektlöst, det är extremt tråkigt. Jag tar inte åt mig, men personen borde fundera på hur man är och vad man tycker om saker och ting, säger Söderström till SportExpressen om påhoppet.

Därefter gick Brynäskaptenen Jacob Blomqvist ut och svarade att det var fjantigt av Söderström att berätta vad som sägs på isen. Men det var innan Blomqvist visste om Söderströms diagnos. Efter den insikten tog kaptenen starkt avstånd från påhoppet från någon av hans lagkamrater.
– Jag står inte bakom att någon säger så där och jag hoppas att det inte är sant, säger Blomqvist till Gefle Dagblad.

Söderström förstår varför Blomqvist sa som han gjorde först och hyllar ännu mer hans senaste uttalande. Det var respektfullt och klass rakt igenom.
– Blomqvist sa så efter att ha förlorat en final, då kanske de kommer ut ord som man inte alltid menar. Jag kanske inte skulle sagt som jag gjorde heller när jag stod där och jublade, säger Söderström till SportExpressen och skickar sedan en varm hyllning till Brynäskaptenen.
– Blomqvist är en väldigt bra kapten för Brynäs, han är ett föredöme och en bra kille. Det är klass på honom och verkligen ingen person som skulle hålla på så där på isen.

LÄS MER: Linus Söderström om sina dubbla diagnoser: ”Ser det som en särbegåvning”.