Brendan Shinnimin kritiseras hårt av egna klubben – som tvingas agera direkt: ”Vill inte förknippas med det”

Brendan Shinnimin kritiseras hårt av egna klubben – som tvingas agera direkt: ”Vill inte förknippas med det”

Brendan Shinnimin döms för filmning.
Nu agerar hans klubb Luleå – som inte är nöjda.
– Vi vill inte förknippas med filmningar, säger general manager Stefan ”Skuggan” Nilsson.

Filmningar har varit ett hett diskuterat ämne i SHL under de senaste åren, och inför den här säsongen har ligan valt att ta ett krafttag. SHL var tydliga med att filmningar och förstärkningar måste bort, och i år har flera spelare fällts för tilltaget. Förra året tilldelades bara ett enda straff för filmning, och bara i dag dömdes tre SHL-spelare.

Kritik från egna klubben

Det rör sig om filmningar från torsdagens matcher – och Linköpings Jesper Pettersson, Rögles Calle Clang och Luleås Brendan Shinnimin döms samtliga till böter i 5 000 kronor. Extra känsligt är det för den sistnämnda, som har en lång historik av att bli anklagad för just filmningar. Shinnimin har varit en kontroversiell figur under alla åren inom svensk hockey.

Shinnimin döms nu för en filmning då han i en duell mot Linköpings Christoffer Ehn föll enkelt, och baklänges. På sociala medier har fans under dagen varit rasande på Shinnimin – och även Luleå-supportrar har varit kritiska.

220924 Luleås Brendan Shinnimin har ont under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Luleå den 24 september 2022 i Gävle. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN

Och även inom Luleå är man kritiska. General manager Stefan ”Skuggan” Nilsson är, i en intervju med Aftonbladet, tydlig med att man kommer att agera med Shinnimin i form av samlta.

– Vi har varit tydliga mot hela gruppen, vi vill inte ha filmningar. Det gäller detsamma med Brendan Shnnimin som övriga. Nu har han blivit anmäld och situationen som sådan ser inte bra ut. Vi kommer att påtala för honom att vi inte står för något som har med filmningar att göra och vill absolut inte ha det i laget, säger han.

LÄS MER: Profilens tokilska mot SHL-stjärnan – går i taket efter sågade agerandet: ”Obegripligt och helt jävla otroligt”

”Vill inte förknippas med det”

”Skuggan” vill inte i detalj gå in på hur man kommer att prata med Shinnimin, men är tydlig med att filmningar – oavsett vem som gör det – inte hör hemma i klubben.

– Det jag kan säga är att vi inte vill förknippas med filmningar. Som sagt så har vi kommunicerat det till gruppen och honom. Det finns ingen avvikande åsikt från oss kring det, säger Nilsson.

220924 Luleås Brendan Shinnimin har ont under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Luleå den 24 september 2022 i Gävle. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN

Stefan Nilsson vill heller inte svara på hur han ser på de egna supportrarnas kritik mot Luleå och Brendan Shinnimin.

– Jag vill egentligen inte kommentera folks utspel eller vad de tycker på olika sociala medier. Vi i Luleå vill inte att vi ska hålla på med filmningar och det har vi förmedlat till Brendan Shinnimin och övriga gruppen. Sedan hur folk uttrycker missnöje vill jag inte kommentera, säger han.

LÄS MER: Här samlas SHL-fansen i en hundratals meter lång kö – för att ge sitt stöd till mördade Ulfs bror