Profilens tokilska mot SHL-stjärnan – går i taket efter sågade agerandet: ”Obegripligt och helt jävla otroligt”

Profilens tokilska mot SHL-stjärnan – går i taket efter sågade agerandet: ”Obegripligt och helt jävla otroligt”

Johannes Salmonsson gick till attack mot Emil Larsson – som vägrade svara på kritiken.
Nu sågas Örebro-stjärnan av profilen Robin Figren.
– Det är helt bedrövligt. Jag är besviken, säger han i podcasten Släpp Sargen.

Helgens match mellan Oskarshamn och Örebro var på förhand kanske inte den hetaste i SHL. Men inför matchen gick Oskarshamns Johannes Salmonsson till attack mot Örebros Emil Larsson. För två år sedan tacklades Oscar Sundh så illa av Larsson att han tvingades avsluta sin karriär, och Salmonsson är fortfarande rasande över faktumet att Larsson aldrig hörde av sig till Sundh efter smällen.

– Jag kommer alltid tycka att han är… jag har svårt att hitta ett ord som passar i media. Jag tycker att han är en dålig människa. Det är kutym, utan att dra upp det här igen, att man hör av sig. Jag skulle inte lägga några fingrar emellan om jag fick chansen att proppa honom, sa Salmonsson till Barometern.

Enorma kritiken

Emil Larsson var inte sugen på att kommentera det hela efter matchen, och har ständigt sagt ”inga kommentarer” när han får frågor om situationen med Sundh. Det pratades mycket om Salmonssons utspel i C More:s sändning under helgen, där det även lades stort fokus på att de båda är vänner vid sidan av isen. Men Robin Figren, tidigare SHL-profil, menar att det inte spelar någon roll – och riktar skarp kritik mot Emil Larsson.

– Jag tyckte att man i C More-sändningen tryckte mycket på att Johannes och Oscar är bra polare, men jag tror inte att det hade skilt sig mycket om de inte var nära vänner. Jag kan också bli förbannad när man får reda på det, och när man tänker på det, säger han i podcasten Släpp Sargen.

LÄS MER: Håkan Loobs helt oväntade förslag – så vill han ändra SHL: ”Många kommer säga att det är orättvist…”

201121 Oskarshamns Oscar Sundh ses om efter en tackling under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Oskarshamn den 21 november 2020 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Robin Figren menar att det hör till att skicka ett sms efter en smäll som den mellan Sundh och Larsson.

– Det är fan helt otroligt hur man inte ens kan behaga sig att skicka ett sms. Du släcker någons karriär, en spelare och en människa som varit omtyckt precis var han än han varit. Och att inte ens orka skriva ett sms på två rader… Det är för mig helt jävla oförklarligt, säger Figren.

”Helt obegripligt”

Robin Figren är även irriterad på faktumet att Larsson vägrar svara på frågor om tacklingen, och att han inte hörde av sig till Sundh efter smällen.

– Jag fattar inte varför han fortsätter att svara ”inga kommentarer”. Varför har han ingen kommentar? Jag hade gärna haft anledningen bara till det. Om han hade sagt: ”Jag anser att tacklingen är schysst”, även om den inte var det, så hade det varit någonting, säger han.

220917 Örebros Emil Larsson blir intervjuad under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Linköping den 17 september 2022 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Robin Figren fortsätter raljera över att spelare, i snudd på alltid, skyddar varandra och stöttar varandra i SHL.

– Det är för i helvetet normalt hyss att höra av sig. Det hade varit intressant att veta varför han inte svarar på frågorna. Sen är en ursäkt på sin plats. Jag vet inte hur många sms man skickat – och hur många man fått – över saker som är petitesser jämfört med den här tacklingen. Det hör till kutymen, att den här ligan håller ihop. Att han bara inte bemödar sig det, och bara håller sig utanför det – och helt utan anledning vad vi vet, eftersom att han inte säger någonting, säger ”Figge”, och fortsätter:

– Det är fan helt jävla otroligt. Jag tycker det är bedrövligt. Man behöver inte hålla på och blicka mot att den stora anledningen är att man är nära vän. Det här ska gälla över hela ligan. Jag känner lite besvikelse.

LÄS MER: Här samlas SHL-fansen i en hundratals meter lång kö – för att ge sitt stöd till mördade Ulfs bror