Här samlas SHL-fansen i en hundratals meter lång kö – för att ge sitt stöd till mördade Ulfs bror

Här samlas SHL-fansen i en hundratals meter lång kö – för att ge sitt stöd till mördade Ulfs bror

Hockeyälskande Ulf Sandberg misshandlades till döds i fredags.
I går hyllades han i samband med Oskarshamns SHL-match – och hundratals supportrar samlades bara för ge sitt stöd till Ulfs bror, Per Sandberg.

Mordet av Ulf Sandberg har chockat Oskarshamn och engagerat ett helt land. Det var i fredags som Ulf, 52, var på väg hem från en restaurang i Oskarshamn då han blev påhoppad av två män. Ulf blev misshandlad, och enligt uppgifter slagen med kniv, så illa att hans liv inte gick att rädda.

Fina gesten inför

Två män greps samma natt, misstänkta för mord, och sitter nu häktade. Ulf Sandberg fick en hjärntumör 1987, och efter operationen hade han försämrad motorik, hörsel och balans. Men i Oskarshamn blev Ulf Sandberg en välkänd profil, som var väldigt omtyckt av precis alla. Och han hade ett gigantiskt hockeyintresse, och missade sällan en IK Oskarshamns-match.

Foto: Christian Gustafsson/Twitter

Dödsfallet har skakat om Oskarshamn, och när SHL-laget hade hemmamatch i går så gjorde man allt för att hedra minnet av profilen Ulf. Fantastiska scener utspelade sig innan matchen då supportrar ställde sig i en hundratals meter lång kö – bara för att krama om Ulfs bror, Per, som även han är en välkänd profil i IKO-kretsar. Det dokumenterades av Barometern-journalisten Christian Gustafsson, och publicerades i en tweet som fått enorm spridning och fina tillrop.

LÄS MER: Garpenlöv tackade nej till toppjobbet efter Tre Kronor – avslöjar nu med egna ord: ”Det är vedervärdigt”

”Det var känslosamt”

Supportrarna arrangerade även en marsch inför matchen, för att protestera mot våldet. Inför själva hockeymatchen hölls dessutom en stark, tyst minut, samtidigt som en banderoll vecklades ut i hemmaklacken: ”Vila i frid Ulf”. Även för spelarna var det en stark stund.

– Det var känslosamt innan matchen. Det är klart att man var i chock, säger Oskarshamns lagkapten Jonas Engström till TT.

220929 Oskarshamns supportrar vid en tyst minut för Ulf Sandberg inför ishockeymatchen i SHL mellan Oskarshamn och Frölunda den 29 september 2022 i Oskarshamn. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Matchen mot Frölunda vann Oskarshamn med 5-4, efter rejäl dramatik i den tredje perioden, där Oskarshamn kvitterade med bara två minuter kvar. I förlängning säkrades två poäng, och man dedikerade segern till Ulf Sandberg.

– Svängig match, superskönt att den gick till vår fördel. Fint om vi kunde göra vårt lilla för Ulf. Personligen kände jag att det betydde mycket. Jag såg Per (Ulf Sandbergs bror) i klacken i dag, säger Jonas Engström.

LÄS MER: Nya listan avslöjar: Här är stjärnan med allra bäst betyg bland alla SHL-spelare på nya NHL 23