Nya listan avslöjar: Här är stjärnan med allra bäst betyg bland alla SHL-spelare på nya NHL 23

Nytt NHL.
Nu är spelets bästa spelare utsedd.
Och därmed även vem som har bäst betyg bland samtliga SHL-spelare.

För alla som gillar idrott och tv-spel så är september och oktober de allra bästa månaderna. I slutet av september varje år så släpps giganten Fifa, och kort därefter släpps även NHL. Båda spelen är givna inslag för alla sportnördar, och varje år så år det stor debatt om betygen som spelarna tilldelas av EA Sports.

Frölunda-stjärnan bäst

På fotbollssidan är det alltid en evig debatt huruvida Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi får högst betyg, och i hockeyn är frågan numera alltid om det finns någon som kan rå på Connor McDavid. Men det finns även mycket intressant att läsa in med svenska ögon – och nu har betygen till det nya NHL 23 blivit offentliggjorda.

220306 Frölundas Ryan Lasch under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Frölunda den 6 mars 2022 i Gävle. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN

Spelet släpps först den 14 oktober, med massor av nyheter, men redan nu går det att grotta i sig hur spelare världen över blivit betygsatta. I SHL så är topp 10-listan släppt, och etta på listan är Frölundas Ryan Lasch. Forwarden vann assistligan i SHL förra året, och kommer nu före hemvändare som Jonathan Dahlén och Johan Larsson, som är tvåa och trea på listan. Noterbart är att samtliga tre ovan nämnda spelare tilldelas 78 i betyg.

LÄS MER: Per Ledins stenhårda hockeytackling på VM 94-hjälten – som fick Stefan Schwarz att se rött: ”Det var en ära”

Bästa svensken i NHL

Fyra på listan över SHL:s bästa spelare är Växjö Lakers Tobias Rieder, och noterbart är även att Elias Petterssons bror, Emil Pettersson, tar sig på topp tio-listan med 73 i betyg. Bäst bland alla svenskar i NHL, och näst bäst bland alla backar, finns Victor Hedman, med imponerande 93 i betyg. Bara en annan svensk hamnar på 90 eller mer i betyg, i målvaktsstjärnan Jacob Markström.

220907 Timrås Jonathan Dahlén under träningsmatchen mellan Timrå och Leksand den 7 september 2022 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN

Bäst på spelet är, föga förvånande, Connor McDavid, med 95 i betyg. Auston Matthews, som vräkte in mål för sitt Toronto Maple Leafs förra säsongen, är tvåa med 94 i betyg, men det betyget har även Tampa-målvakten Andrei Vasilevskiy och nyblivne Stanley Cup-mästaren Cale Makar, som alltså är den enda spelaren som har högre betyg än Victor Hedman bland alla backar.

Topp 10 spelare i SHL:

1. Ryan Lasch, Frölunda, 78
2. Jonathan Dahlén, Timrå, 78
3. Johan Larsson, Brynäs, 78
4. Tobias Rieder, Växjö, 76
5. Dmytro Timashov, Brynäs, 76
6. Kalle Kossila, Växjö, 75
7. Jhonas Enroth, Örebro, 74
8. Pär Lindholm, Skellefteå, 74
9. Emil Pettersson, Timrå, 74
10. Daniel Zaar, Rögle, 74

LÄS MER: Svenske supertalangens otroliga debut för NHL-laget i natt – hyllas nu till skyarna: ”Han är exceptionell”