Bomben: Jakob Silfverberg kan trejdas – Pittsburgh visar intresse

Bomben: Svenske NHL-stjärnan kan trejdas – storklubben visar intresse

Anaheim Ducks är i en tuff sits i NHL.
Och snart kan Jacob Silfverberg ha gjort sitt i organisationen.
Sportsnets expert Elliotte Friedman uppger att Pittsburgh har visat intresse för att trejda till sig forwardsstjärnan.

Jacob Silfverberg är inne på sitt sjätte år i Anaheim Ducks. Men årets säsong kunde ha fått en roligare start.

Tung start för Anaheim

Svensklaget, med bland annat Rickard Rakell och Hampus Lindholm i truppen, går tungt och har åkt på elva raka förluster. Allra senast mot Winnipeg i måndags, där laget åkte laget på stryk efter förlängning.

Jakob Silfverberg. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Jacob Silfverberg har varit en av lagets stjärnor de senaste säsongerna. I år har det blivit blygsamma 19 poäng på 42 matcher.

Svenskens fyraårskontrakt värt 15 3,75 miljoner dollar per år löper ut i sommar och ännu har ingenting skett gällande kontraktsförhandlingar.  Det kan till och med vara så att han, redan innan säsongen är slut, har gjort sitt i klubben.

Silfverberg kan trejdas

I Calgary Sportsnet 960:s radioshow kommentarar NHL-oraklet Elliotte Friedman uppgifterna om att Silfverberg är på väg bort.

Enligt honom har Pittsburgh visat intresse.
– Jag tror inte att jag skulle bli förvånad om Silfverberg blir trejdad. Jag hörde att Pittsburgh kollade läget kring honom tidigare under säsongen, säger Friedman i Sportsnets 960.

Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Silfverberg väntar fortfarande på sin första stora titel utanför Sverige. Förutom SM-guldet har det blivit både OS-silver och VM-silver.

”Långt ifrån varandra”

Friedman säger vidare att Silfverberg, som i sommar är fri att diskutera kontrakt med samtliga klubbar, och Anaheim är långt ifrån varandra i kontraktsförhandlingarna.
– De står inte varandra nära, det blir en hård kamp för att få kontraktet klart. Så jag skulle inte bli förvånad om han hamnar någon annanstans, säger han.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/SGKe6WP_ffQ32KbUg6os0DvZhb650BPMgEU7xVV2bqawrkEPz8VtaLdCrIPDbYQN?autoplay=1&endtime=&loop=0&mute=1&player=onyx&starttime=0&videoposter=0&videoposter.endtime=&videoposter.starttime=0″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Makalösa siffrorna som visar att Elias Pettersson redan är en superstjärna i NHL

Nya hyllningar till Rasmus Dahlin i natt – efter omänskliga passningen