Bomben: SHL-stjärnbacken bryter kontraktet – är nu överens med storklubben!

Bomben: SHL-stjärnbacken bryter kontraktet – är nu överens med storklubben!

Han är en av SHL:s stora stjärnbackar.
Men nu kommer uppgifter på att Kodie Curran gjort sitt i Rögle, trots kontrakt över nästa säsong.
Istället har 30-åringen kommit överens med ryska storklubben Avangard Omsk, enligt Mr. Madhawk.

För två år sedan värvade Rögle eftertraktade succébacken Kodie Curran från norska Storhamar. Efter en trevande start i Ängelholm har kanadensaren växlat upp rejält.

En av SHL:s bästa

Förra säsongen gjorde han hela 37 poäng och var en av SHL:s bästa poängbackar. Den här säsongen är Curran ännu bättre.

Kodie Curran, Rögle
200118 Rögles Kodie Curran under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Rögle den 18 januari 2020 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

Röglebacken har dominerat som hela ligans överlägset bästa back och varit snudd på hela SHL:s bästa spelare. Vilket så klart väckt stort intresse utanför Sveriges gränser.

Bryter SHL-kontraktet

Curran har ett nuvarande kontrakt som sträcker sig till och med 2021. Men det kontraktet kommer nu att brytas då en klausul aktiveras som gör att 30-åringen lämnar Rögle efter säsongen.

Kodie Curran, Rögle
200111 Leksands Mattias Ritola och Rögles Kodie Curran under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Leksand den 11 januari 2020 i Ängelholm. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 273

Stjärnbacken har kommit överens med KHL-storklubben Avangard Omsk, rapporterar SportExpressens Mr. Madhawk. Ryska klubben leder just nu sin KHL-division och kan erbjuda en jättelön som inte ett enda SHL-lag kan matcha.

Men även NHL-klubbar är intresserade av Kodie Curran, enligt uppgifter, och det finns en möjlighet att skriva NHL-kontrakt, trots att han är överens med Avangard Omsk. Oavsett så är det en rejält tuff smäll för Rögle att tappa en av lagets stora nyckelspelare.

LÄS MER: Uppgifter: Stora mardrömsbeskedet för SHL-toppklubben – stjärnbacken nobbar återkomst