Överraskningen: BÅDA succétränarna kan lämna SHL-klubben – en av dem till ligarivalen

Han förlängde kontraktet så sent som i våras.
Men ändå kommer nu uppgifter på att Peter Andersson kan lämna Malmö Redhawks, enligt Sportbladet.
Och hans assisterande tränare Martin Filander kan gå till en ligarival.

Efter 10 säsonger som spelare, tre säsonger som sportchef och fyra säsonger som huvudtränare är Peter Andersson väldigt starkt kopplad till Malmö Redhawks. Men nu kan 54-åringen lämna klubben.

Kan lämna SHL-laget

Redan förra säsongen kom uppgifter på att Andersson var på väg bort på grund av den ansträngda ekonomin i klubben. Men trots rykten blev succétränaren kvar och förlängde även med Malmö ända fram till 2022.

Peter Andersson, Malmö
191123 Malmö Redhawks tränare Peter Andersson under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö och Brynäs den 23 november 2019 i Malmö. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 273

Nu rapporterar Sportbladet att Andersson ändå kan lämna SHL-laget och att det finns en öppning för det i kontraktet. Enligt uppgifter är det framförallt möjligheten till tränarjobb utomlands som är mest intressant.

”Det var ju konstigt”

Malmö är dock inte alls medvetna om det här.
– Jasså, det var ju konstigt. Vi har en jättebra dialog och det är ingenting jag har hört och inget jag kan kommentera i dagsläget. Han har ju ett avtal, säger sportchefen Patrik Sylvegård till kvällstidningen.

Martin Filander, Malmö
191217 Malmö Redhawks assisterande tränare Martin Filander under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Malmö Redhawks den 17 december 2019 i Jönköping. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Men Andersson är inte den enda som kan lämna Malmö efter säsongen. Även assisterande tränaren Martin Filander har bestämt sig för att flytta vidare i karriären.
– Filander har valt att inte fortsätta hos oss, han hade ett erbjudande, och det tycker jag är synd men så funkar det. Han har varit här i fyra år har kompetens och är en kunnig tränare. Han blir inte i Malmö nästa år, det är vi överens om, säger Sylvegård i intervjun.

Klar för ligarivalen

Enligt tidigare uppgifter har Filander varit högaktuell för att ta över som ny huvudtränare i seriekonkurrenten Oskarshamn. Nu är båda parterna överens, enligt Sportbladet.

Och redan på torsdag möts just Filanders nuvarande klubb Malmö och Filanders kommande klubb Oskarshamn.

LÄS MER: Skrällvärvningen: JVM-hjälten lämnar SHL-klubben – helt klar för toppkonkurrenten