Bomben i hockey-Sverige: Div 2-klubben värvar JVM- och KHL-meriterade forwarden(!)

Det här kan vara årets värvning i svensk hockey.
Han har spelat över 50 matcher i KHL och vunnit JVM-brons.
Nu har division 2-klubben Olofström gjort klart med ryssen Nikolaj Skladnitjenko.

2014 var Nikolaj Skladnitjenko en del av ryska JVM-laget som plockade hem bronset i Malmö. Flera av lagkamraterna har sedan dess etablerat sig i NHL.

50 matcher i KHL

Men karriären tog en helt annan väg för ryssen. Även om forwarden gjort över 50 matcher i KHL så har de 3 senaste säsongerna mest varit spel i ryska farmarligan VHL.

Nikolaj Skladnitjenko, Olofström
131228 Rysslands Nikolai Skladnichenko under ishockeymatchen i JVM mellan Ryssland och Schweiz den 28 december 2013 i Malmö. Foto: Daniel Nilsson / BILDBYRÅN / cop 42

Efter bara två matcher med Rubin Tiumen i höst står det nu klart att ryssen lämnar hemlandet. För den mest oväntade övergången.

Klar för division 2

Svenska division 2-klubben Olofström har nu avslöjat bomben som kan vara årets värvning i hockey-Sverige. Den JVM- och KHL-meriterade Skladnitjenko har nämligen skrivit på.

Nikolaj Skladnitjenko, Olofström
140104 Sveriges Nick Sörensen och André Burakovsky och Rysslands Valentin Zykov och Nikolai Skladnichenko semifinalen i JVM i ishockey mellan Sverige och Ryssland den 4 januari 2014 i Malmö. Foto: Daniel Nilsson / BILDBYRÅN / cop 42

Tillsammans med lillebror Aleksandr Skladnitjenko så blev brödraduon presenterade som nyförvärv under helgens hemmaseger mot HA74. Redan på onsdag väntas båda två göra debut för Olofströms i bortamötet med IK Guts.

Nikolaj Skladnitjenko gjorde totalt 15 på 55 matcher i KHL för klubbar som Metallurg Novokuznetsk och Amur Khabarovsk.

LÄS MER: Svenske stjärnan vill lämna utländska klubben – öppnar för SHL-återkomst: ”Ser inte min framtid här”