Bianca Salmings hjärtevärmande tack till svenska folket efter Börjes hyllning – vackra orden rakt från hjärtat

Känslorna var starka och tårarna många när Börje Salming hyllades i helgen.
Nu öppnar dottern Bianca Salming upp och skickar ett varmt tack till alla som bidrog.
”En dag att minnas. Tack till alla”, skriver hon i ett känslosamt inlägg på Instagram.

Det blev ett sista avsked till en av svensk hockeys allra största profiler. I helgen som var hyllade den svenska hockeyfamiljen bortgångne Börje Salming på det mest värdiga och respektfulla sättet.

Hyllade Börje

Några av svensk hockeys största ikoner och gamla lagkamrater från Toronto Maple Leafs hade samlats i Gävle för att spela ”Game for Börje”. Ett fint initiativ för att samla in pengar till den så viktiga ALS-forskningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Bianca Salming, Börje Salming
230211 Pia Salming ,Teresa Salming och Bianca Salming inför ishockeymatchen mellan Tre Kronor Legends och Toronto Maple Leafs Alumni den 11 februari 2023 i Gävle. Foto: Julia Koch / BILDBYRÅN / kod JK / EW0160

Uppvisningsmatchen lockades tusentals åskådare och i inför nedsläpp gav Brynäs IF sin klubbikon den ultimata hyllningen. När Salmings tröjnummer 17 hissades upp till taket i hemmaarenan Monitor ERP Arena och förevigades bredvid storebror Stig Salmings tröjnummer.

LÄS MER: Bianca Salmings chock efter mäktiga hyllningen till Börje – öppnar nu upp om tårarna: ”Pappa hade…”

Biancas ord

På plats var dottern Bianca Salming och det blev en oerhört känslosam dag för henne. Nu öppnar hon upp på Instagram om den vackra hyllningen och riktar ett varmt tack till svenska folket och alla som gjort den speciella dagen möjlig.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Bianca avslöjar också att hela 9 miljoner kronor samlades in till Börje Salmings ALS-stiftelse under hyllningsdagen.
”En dag att minnas. 9 miljoner till Börje Salmings ALS-stiftelse betyder verkligen allt. Tack till Brynäs, TV4, alla som spelade matchen och alla som skänkte pengar”, skriver hon i ett fint inlägg på Instagram tillsammans med flera bilder på ceremonin.

LÄS MER: Mikael Renberg avslöjar sanningen om den klassiska reklamfilmen med Börje Salming: ”Han skulle bara…”

”Så vackert”

Bianca Salming har även lagt upp en känslosam video för att summera hela dagen som blev till för att Börje Salming var en sådan älskvärd och omtyckt hockeyspelare och personlighet.
”För dig”, skriver dottern till videon på Instagram, se den här nedanför.

Hon blir sedan överöst av kärlekshälsningar och många hjärtan på Instagram. Skådespelarna Valter Skarsgård och Hedda Stiernstedt, som har huvudrollerna i den kommande tv-serien om Börje Salming, samt fotbollsikonen Tomas Brolin är några av dem som skickat hjärtan till Bianca.
”Vilken dag”, skriver klädmärket Salming i en kommentar.
”Respekt och kärlek”, skriver en annan följare.
”En fantastisk fin dag att uppleva. Så vackert när vepan hissades till taket”, skriver en tredje.

Se videon: