Bianca Salmings chock efter mäktiga hyllningen till Börje – öppnar nu upp om tårarna: ”Pappa hade…”

Börje Salming hyllades på allra mäktigaste och mest känslosamma sätt i helgen.
Dottern Bianca Salming var på plats och berördes till tårar av inramningen.
24-åringen chockades också av den ultimata hyllningen till pappa Börje.

Det var den 24 november som svensk hockey blev en stor profil fattigare. Legendaren Börje Salming somnade in efter att ha kämpat mot nervsjukdomen ALS en längre tid.

Börjes hyllning

Han blev 71 år gammal och hyllades stort i både Sverige och Kanada både före och efter sin bortgång under hösten och vintern. Mäktiga tillställningar anordnades för att ta ett känslosamt och mäktigt farväl av Salming med flera hyllningskvällar i Toronto och ”Tidernas hockeygala” på svensk mark.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Bianca Salming, Börje Salming
230211 Bianca Salming intervjuas inför ishockeymatchen mellan Tre Kronor Legends och Toronto Maple Leafs Alumni den 11 februari 2023 i Gävle. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN / COP 320 / EW0160

Dottern Bianca Salming var vid sin pappas sida in i det sista och har tidigare berättat hur glad hon var att fadern hann uppleva de stora hyllningarna.
– Jag är väldigt tacksam för allt stöd och all kärlek. Jag vet att det har betytt allt för pappa under den här tiden, så jag vill också tacka åt honom, sa hon i en intervju med Expressen efter pappans bortgång.

LÄS MER: Mikael Renberg avslöjar sanningen om den klassiska reklamfilmen med Börje Salming: ”Han skulle bara…”

Biancas chock

I helgen skedde nästa stora hyllning till Börje Salming när ”Game for Börje” arrangerades i Gävle för att samla in pengar till hockeylegendarens egen ALS-stiftelse. I samband med matchen fick Salming även den ultimata hyllningen som en hockeyspelare kan få när hans tröja hissades till taket och förevigades av Brynäs IF.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Bianca Salming, Börje Salming
230211 Pia Salming, Teresa Salming och Bianca Salming under hyllning av Börje Salming inför ishockeymatchen mellan Tre Kronor Legends och Toronto Maple Leafs Alumni den 11 februari 2023 i Gävle. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN / COP 320 / EW0160

Hockeyikonen vann två SM-guld med Brynäs på 70-talet innan han tog steget över till Nordamerika. Dottern Bianca var återigen på plats och berördes till tårar när hon stod på isen och fick se pappas tröjnummer hissas upp i taket till tonerna av sångaren Jon Henrik Fjällgren.
– Det känns helt otroligt. Jag blev faktiskt lite chockad när jag kom hit, jag hade ingen aning om att det skulle vara en sån stor grej här, erkänner hon för Sportbladet.

LÄS MER: Första klippet på nya tv-serien om Börje Salming har läckt ut – smygtitta på ung Börje: ”En överraskning”

Salming x2

Tusentals åskådare hade tagit sig till Brynäs hemmaarena Monitor ERP Arena för att hyllningen till Börje och även uppvisningsmatchen mellan Tre Kronor och Toronto Maple Leafs vardera veteranlag. Bianca Salming är övertygad om att hennes bortgångna pappa också hade blivit tagen av den här känslosamma tillställningen.
– Jag tror att han hade älskat det här. Eller han hade blivit fascinerad, för att han var så ödmjuk. Han hade nog inte fattat att ”gör alla det här för mig?” Han hade nog haft svårt att förstå det, säger dottern i intervjun.

Börjes storebror Stig Salming var också på plats för att se lillebrors vepa bli upphissad och placerad bredvid sin egen i taket på Brynäs hemmaarena.
– Det sägs så. Jag tycker naturligtvis att det är otroligt hedersamt att få det på så vis till slut. Man får också lov att säga att det känns tungt och vemodigt, säger Salming den äldre till kvällstidningen.

Vad tycker du om fina hyllningen till Börje Salming? Dela artikeln och säg din åsikt!