Första klippet på nya tv-serien om Börje Salming har läckt ut – smygtitta på ung Börje: ”En överraskning”

I år kommer efterlängtade tv-serien om Börje Salming.
Nu har det allra första klippet på en ung Börje läckt ut från Viaplay.
”Här kommer en liten överraskning!”, skriver tv-kanalen i ett uttalande.

Han var en av svensk hockeys största ikoner genom tiderna och berörde så oerhört många under sin livstid. Men den 24 november 2022 gick hockeylegendaren Börje Salming bort i sviterna av nervsjukdomen ALS.

Hyllning till Börje

Sedan dess har saknaden varit stor i hockey-Sverige och nyligen fick Salming en oerhört fin hyllning av gamla klubben Brynäs IF. När hans tröja hissades till taket och förevigades i Monitor ERP Arena under en mycket känslosam ceremoni i Gävle.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Börje Salming, hockey
ARKIV 1975 Tre Kronors Börje Salming sitter i avbytarbåset under en ishockeymatch med svenska ishockeylandslaget 1975. Foto: Leif R Jansson / SCANPIX / Kod: 50020

Senare under året kommer nästa stora Börje Salming-hyllning i form av tv-serien om hans liv. Viaplay har länge planerat den här omtalade tv-serien och på självaste alla hjärtans dag läckte tv-kanalen ut det allra första klippet från inspelningen, se videon här nedanför.

LÄS MER: Mikael Renberg avslöjar sanningen om den klassiska reklamfilmen med Börje Salming: ”Han skulle bara…”

En ung Salming

Där får vi ett smakprov på en ung Börje, som spelas av skådespelaren Valter Skarsgård.
”Här kommer en liten överraskning! När Viaplay Group släppte bokslut för 2022 passade vår koncernchef Anders Jensen och Chief Content Officer Filippa Wallestam, på att glänta på dörren till våra kommande dramaproduktioner under 2023, däribland tidiga smygtittar på Ronja och serien om Börje Salming. Klippen är så kallade work in progress och väldigt tidigt i produktionen, så de saknar efterbearbetning och specialeffekter”, skriver tv-kanalen till videoklippet på Youtube.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Börje Salming, hockey
Första bilderna på nya tv-serien om Börje Salming har nu släppts hos Viaplay. FOTO: Youtube

Tv-serien kommer att handla om Salmings yngre år och resan från Kiruna till Nordamerika, även skådespelarna Hedda Stiernstedt och Jason Priestley kommer att ha stora roller. Serien om Börje Salming kommer att ha världspremiär under 2023 på Viaplay.

LÄS MER: Kanadensarnas helgalna beteende mot Börje – som fick Lidas att tappa hakan: ”Kunde inte tro att det var sant”

Viaplay erkänner även att Salmings tragiska bortgång har resulterat i att samtliga involverade i tv-projektet arbetar ännu hårdare för att porträttera hockeylegendaren och hans liv på ett värdigt och rättvist sätt. Se första bilderna på en ung Börje Salming här nedanför.

Ser du fram emot tv-serien om Börje Salming? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon: