Bekräftar intresset: Toppklubben ger sig in i jakten på guldhjälten Linus Söderström

Bekräftar intresset: Toppklubben ger sig in i jakten på guldhjälten Linus Söderström

De satsar för fullt inför nästa säsong.
Nu kan Timrå göra en riktig prestigevärvning av förre guldhjälten Linus Söderström.
Allsvenska toppklubben ger sig in i jakten på 23-åringen, uppger Sundsvalls Tidning.

Här om dagen kom beskedet att Linus Söderström kan lämna Nordamerika. Och att det finns en hel del intresse från Sverige.

Söderström jagas

Då nämndes Björklöven och Vita Hästen som två av de intresserade klubbarna. Nu ansluter en annan toppklubb till jakten.

Linus Söderström, HV71
170930 HV71:s målvakt Linus Söderström efter ishockeymatchen i SHL mellan Karlskrona och HV71 den 30 september 2017 i Karlskrona. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN / Cop 214

23-åringen har haft stora skadeproblem senaste två säsongerna och det har varit riktigt tufft i Nordamerika. Det har inte blivit en enda match för AHL-laget Bridgeport Sound Tigers och endast fyra matcher i ECHL för Worcester Railers.

Guldhjälte 2017

Därför kan Söderström, som vann SM-guld med HV71 2017, återvända till svensk hockey igen för att börja om. Nu rapporterar Sundsvalls Tidning att allsvenska toppklubben Timrå jagar den unge målvakten.

Linus Söderström, HV71
170429 HV71:s målvakt Linus Söderström jublar med SM-pokalen LeMat efter att HV71 blivit svenska mästare under final 7 i SM-slutspelet i ishockey mellan HV71 och Brynäs den 29 april 2017 i Jönköping. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91775

Timrå har vässat till lagbygget rejält senaste tiden och förlängde i dagarna kontrakten med Jens Lööke, Albin Lundin, Marcus Hardegård och Sebastian Hartmann. Klubben hoppas också kunna skriva nytt kontrakt med stjärnan Jonathan Dahlén och fortsätta sin storsatsning.

”Ett hett namn”

Men än så har man ingen målvakt till kommande säsongen. Nu kan Söderström bli en av två målvakter till nästa säsong.
– Det är ett hett namn som skulle kunna vara bra. Han har spelat lite mindre nu och har varit i USA, men det är också ett namn som skulle kunna vara tänkbart, säger Timrås tränare Fredrik Andersson till tidningen ST.

Den andra målvakten som det ryktas om är klubblöse Jacob Johansson. Timråtränaren erkänner att Johansson och Söderström är klubbens två huvudspår på målvaktssidan för tillfället.
– Det är ”Nubben” (Kent Norberg, sportchef) som sköter allt sådant, men det är ett namn vi har diskuterat. Men det skulle jag tro. Det är väl de här målvakterna vi diskuterar i första hand, säger Andersson till lokaltidningen.

Linus Söderström har gjort totalt 36 SHL-matcher och 22 framträdanden i HockeyAllsvenskan hittills under karriären. 

LÄS MER: SHL-veteranen dumpades efter bara 12 matcher – öppnar nu för återkomst till moderklubben