SHL-veteranen dumpades efter bara 12 matcher – öppnar nu för återkomst till moderklubben

Det blev bara 12 matcher i Växjö Lakers.
Sedan fick Niclas Lundgren lämna SHL-laget och nu öppnar han för återkomst till moderklubben.
– Jag skulle absolut vilja spela där igen, säger han till VLT.

Efter en tuff period i Brynäs lämnade Niclas Lundgren Gävle för återkomst till Växjö i våras. Men andra sejouren hos Lakers blev bara 12 matcher lång innan SHL-säsongen tog slut och slutspelet ställdes in.

Dumpad av SHL-laget

Någon månad efter säsongens slut fick Lundgren sedan nästa besked att han inte får fortsätta i Växjö. Därmed står 30-åringen utan klubb till kommande säsongen.

Niclas Lundgren, Växjö
200213 Växjös Niclas Lundgren under uppvärmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Växjö den 13 februari 2020 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Framtiden är därför väldig oviss för Niclas Lundgren som gjort 388 SHL-matcher samt 189 matcher i HockeyAllsvenskan under sin karriär.
– Jag och familjen är öppna för det mesta. Allt är ju lite stiltje nu och det vore dumt att stänga några dörrar, säger han i en intervju med VLT.

Öppnar för comeback

Lokaltidningen rapporterar nu att det finns intresse fån Lundgrens moderklubb Västerås. Sportchefen Patrik Zetterberg ser gärna en återkomst för backen som gjort över 200 A-lagsmatcher i VIK-tröjan.

Niclas Lundgren, Brynäs
200116 Brynäs Niclas Lundgren deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Färjestad den 16 januari 2020 i Gävle. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Nu öppnar också 30-åringen för en återkomst till moderklubben.
– Jag skulle absolut vilja spela i Västerås igen. Sedan får vi se när det blir. Det har jag inget bra svar på i dag och det är, som sagt, väldigt speciella tider, säger Lundgren själv om intresset.

Framtida lagkapten

Enligt uppgifter ser Västersås sportchef den erfarne backen som en framtida lagkapten för Västerås.
– Jaså, det hade jag ingen aning om. Kul att höra, om det stämmer. Vi får se vad som händer med karriären. Just nu är det ganska stillsamt med anbud, säger han till lokaltidningen.

Lundgren har hunnit med spel i SHL-klubbarna Växjö, Linköping, Malmö och Brynäs. Den absoluta höjdpunkten på karriären var SM-guldet med Växjö 2015.

LÄS MER: Överraskningen: Lagkaptenen tvingades bort efter sveket – nu högaktuell för flytt till rivalen