SHL-klubben bekräftar intresset – vill värva NHL-svensken: ”En toppspelare”

Efter bara en säsong i NHL kan svensken lämna.
Nu bekräftar en SHL-klubb intresse för Joel Kellman.
– Det är ingen hemlighet, säger Rögles sportchef Chris Abbott till HD.

Han slog igenom i Karlskrona med tre raka säsonger i SHL. Sedan bytte Joel Kellman till Brynäs och tog ytterligare ett steg i karriären.

Debutsäsong i NHL

Efter 34 poäng på 45 SHL-matcher i Gävle kom flytten till Nordamerika inför senaste säsongen. 25-åringen tog för sig rejält under debutsäsongen och spelade 31 NHL-matcher  för San Jose Sharks innan säsongen tog slut i förtid på grund av coronavirusets utbrott.

Joel Kellman, Brynäs
180927 Brynäs Joel Kellman under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Växjö den 27 September 2018 i Gävle. Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Men nu går kontraktet ut för svensken och med tanke på att NHL-laget nyligen värvat landsmannen Fredrik Händemark så är det tveksamt för Kellman. Det kan därför bli aktuellt att lämna Nordamerika helt och återvända till Sverige igen.

SHL-klubb jagar

Centern jagas nu av flera SHL-klubbar och en klubb går ut och bekräftar sitt intresse. Det är Rögle som vill värva Kellman till kommande säsong.
– Det är ingen hemlighet där. Joel är väldigt intressant för oss och en toppspelare. Mer än så kommer jag inte att säga om specifika spelare, säger sportchefen Chris Abbott till lokaltidningen Helsingborgs Dagblad.

Joel Kellman, NHL
Joel Kellman of Sweden during Beijer Hockey Games match between Czech Republic and Sweden on February 7, 2019 in Stockholm. Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Rögle har blivit av med lagets förstecenter Ted Brithén och behöver förstärka med ett riktigt tungt nyförvärv. För det blir svårt att ersätta hans 37 poäng på 33 matcher.

Även Malmö ryktas vara intresserade av Joel Kellmans tjänster till nästa säsong. Här lär det också komma in en del erbjudanden från KHL samt Schweiz om 25-åringen vill återvända till Europa igen.

LÄS MER: Överraskningen: Lagkaptenen tvingades bort efter sveket – nu högaktuell för flytt till rivalen