Överraskningen: Lagkaptenen tvingades bort efter sveket – nu högaktuell för flytt till rivalen

Han tvingades bort från Södertälje.
Nu kan lagkaptenen Cristopher Liljewall flytta till konkurrenten.
30-åringen är högaktuell för Timrå, rapporterar Sundsvalls Tidning.

Senaste två säsongerna har Christopher Liljewall varit en av Södertäljes bästa spelare. Och gjort hela 62 poäng på 104 matcher i HockeyAllsvenskan.

Tvingades bort

Senaste säsongen var han dessutom lagkapten för SSK. Men under onsdagen öppnade 30-åringen upp om hur han tvingats bort från klubben.

Christopher Liljewall, Södertälje
190916 Christopher Liljewall, Södertälje, under Hockeyallsvenskans upptaktsträff den 16 september 2019 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN /136056

Liljewall satt på ett utgående kontrakt och fick ett nytt erbjudande av Södertälje. Men det var ett riktigt skambud med rejäl lönesänkning.
– Det har varit oprofessionellt skött. Det har inte funnits någon dialog. Jag vet hur det ser ut i vår bransch, det är som det är. Men jag hade önskat att man hade varit ärlig, sagt var man står och om vi inte hade kommit överens hade vi skakat hand och önskat varandra lycka till, sa Liljewall till LT i går.

Kan gå till rival

Nu kommer överraskande uppgifter att SSK-kaptenen kan flytta till en konkurrent istället. Sundsvalls Tidning uppger att Liljewall är högaktuell för storsatsande Timrå.
– Jag har kvar min lägenhet i Södertälje i en månad till. Var jag ska spela sen, det vet jag inte just nu men min agent har lite ingångar. Det blir ett nytt äventyr. Jag drivs av att vinna matcher och jag vill spela med ett framgångsrikt lag. Jag är öppen för det mesta. Förhoppningsvis löser det sig inom en inte alltför avlägsen framtid, sa han om framtiden till LT.

Christopher Liljewall, Södertälje
180921 Södertäljes Christopher Liljewall under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Oskarshamn och Södertälje den 21 september 2018 i Oskarshamn. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Timrå har nyligen förlängt med fyra tunga namn till kommande säsong i Albin Lundin, Marcus Hardegård, Jens Lööke och Sebastian Hartmann. Men sportchefen Kent Norberg har större planer än så.

Även stjärnan Jonathan Dahlén är muntligt överens med storsatsande Timrå, men här är alla detaljer inte helt klara än. Thomas Valkvae Olsen är också på väg in från Leksand och nu alltså även Liljewall från Södertälje.

LÄS MER: Uppgifter: Svensken lämnar nu Nordamerika efter 132 NHL-matcher – slutförhandlar med ny klubb