Enorma besvikelsen när lagkaptenen tvingas bort – efter klubbens oärliga gest: ”Det är oprofessionellt”

Under två säsonger var han en av lagets bästa spelare.
Nu kommer oväntade beskedet att lagkaptenen Christopher Liljewall tvingas bort från Södertälje.
– Det har varit oprofessionellt skött, säger han till lokaltidningen LT.

2018 lämnade han Brynäs i SHL och steget ned till HockeyAllsvenskan för spel i Södertälje. Där har Christopher Liljewall varit en av lagets bästa spelare senaste två säsongerna.

Kapten tvingas bort

30-åringen utsågs även till lagkapten senaste säsongen och har totalt gjort 62 poäng på 104 matcher för SSK.

Christopher Liljewall, Södertälje
180921 Södertäljes Christopher Liljewall under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Oskarshamn och Södertälje den 21 september 2018 i Oskarshamn. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Men nu tvingas han bort från Södertälje och för det är Liljewall oerhört besviken. Forwarden satt på ett utgående kontrakt och tycker inte alls att klubben har skött avskedet snyggt.
– Det har varit oprofessionellt skött. Det har inte funnits någon dialog. Jag vet hur det ser ut i vår bransch, det är som det är. Men jag hade önskat att man hade varit ärlig, sagt var man står och om vi inte hade kommit överens hade vi skakat hand och önskat varandra lycka till, säger han i en intervju med lokaltidningen LT.

”Var inte önskvärd”

Liljewall erkänner att förhandlingarna med SSK strandades för ett par veckor sedan. Klubben kom med ett nytt kontraktserbjudande, med en kraftig lönesänkning.
– Det var en halvering, ja till och med lite mer än en halvering av lönen som de erbjöd mig. Jag vill inte gå in på exakta siffror, och mitt driv handlar inte om att tjäna pengar. Men det gjorde att jag förstod att jag inte var önskvärd, säger han till tidningen.

Christopher Liljewall, Södertälje
190916 Christopher Liljewall, Södertälje, under Hockeyallsvenskans upptaktsträff den 16 september 2019 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN /136056

Det var inte så här Liljewall ville avsluta tiden i Södertälje efter två säsonger. Och han vill verkligen betona hur nöjd han är med sin tid i klubben.
– Jag vill inte att fokus ska hamna på det här med förhandlingarna. Det är viktigt för mig att få fram att jag ser på tiden i SSK som två fina år. Jag har bara gott att säga om SSK och om personerna kring klubben, jag har inte några ”hard feelings” mot någon, inte heller mot Micke Samuelsson. Man måste skilja på personen Samuelsson och sportchefen Samuelsson. Jag vill inte smutskasta någon, men jag hade önskat att förhandlingarna skötts med större ärlighet än så, säger han till LT.

Nu återstår det att se var Liljewall flyttar vidare här näst. Han har en hel del rutin på meritlistan med 254 matcher i SHL och 294 matcher i HockeyAllsvenskan. 

LÄS MER: Uppgifter: Nu kan toppklubben göra prestigevärvning – från Leksand