Uppgifter: Nu kan toppklubben göra prestigevärvning – från Leksand

Uppgifter: Nu kan toppklubben göra prestigevärvning – från Leksand

Det blev ingen succé i SHL.
Och Thomas Valkvae Olsen har fått lämna Leksand efter två säsonger.
Nu är han i förhandlingar med en annan svensk klubb, rapporterar Mr. Madhawk.

Under tisdagen offentliggjorde Timrå fyra tunga kontraktsförlängningar i Marcus Hardegård, Sebastian Hartmann, Jens Lööke och Albin Lundin. Och sportchefen Kent Norberg öppnade då för att nyförvärv är på gång.

Timrå förhandlar

Lägg därtill att stjärnan Jonathan Dahlén är muntligt överens med klubben och Timrå kan få ett väldigt slagkraftigt lag kommande säsong. För nu är också en riktig prestigevärvning, med allsvenska mått mätt, på ingång.

Thomas Valkvae Olsen, Leksand
200213 Leksands Thomas Valkvae Olsen under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Leksand den 13 februari 2020 i Linköping. Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRÅN / Cop 111

Då målfarlige Thomas Valkvae Olsen är på väg från Leksand, rapporterar SportExpressens Mr. Madhawk.
– De uppgifterna har jag inte så mycket att kommentera kring. Jag kan bara säga att ingenting är klart för honom, och det finns lite alternativ, säger agenten Erik Wallström till kvällstidningen.

Lämnat Leksand

Enligt uppgifter är Timrå i förhandling med norrmanen som just nu är klubblös, efter att kontraktet gått ut med Leksand. 26-åringen har gjort fyra säsonger i svensk hockey och har gått via BIK Karlskoga, Södertälje och Leksand i HockeyAllsvenskan till spel i SHL.

Thomas Valkvae Olsen, Leksand
200111 Leksands Thomas Valkvae Olsen innnan ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Leksand den 11 januari 2020 i Ängelholm. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 273

Men debutsäsongen blev inte vad den målfarlige forwarden hoppades på och noterades för bara 11 poäng på 48 matcher. Därför valde också Leksand att inte förlänga kontraktet med norrmannen utan släppa honom fri när kontraktet gick ut efter säsongen.

Nu kan Valkvae Olsen återvända till HockeyAllsvenskan och ta ny fart i ett Timrå som satsar för att nå SHL igen. 26-åringen har tidigare gjort 98 poäng på 148 allsvenska matcher.

LÄS MER: SHL-klubben kan tappa veteranen – för detaljen i kontraktet: ”Har några dagar till…”