SHL-klubben kan tappa veteranen – för detaljen i kontraktet: ”Har några dagar till...”

SHL-klubben kan tappa veteranen – för detaljen i kontraktet: ”Har några dagar till…”

Patrik Lundh har en klausul i sitt kontrakt.
Det gör att han kan lämna Linköping.
– Han har några dagar till, men han har sagt att han vill vara kvar, säger sportchefen Niklas Persson till HockeyNews.

Patrik Lundh är en riktig profil i SHL-sammanhang, men när han under säsongen 2017/2018 gjorde sin åttonde raka säsong i ligan så fick han ett enormt genombrott. Han stod då för sin överlägset poängmässigt bästa säsong, med 40 poäng för Djurgården.

Kan lämna

I slutspelet svarade han för ytterligare tio poäng på elva matcher – och succé ledde till en flytt till KHL. Men det blev bara en säsong för Kunlun Red Stars innan Lundh, inför den nyss avslutade säsongen, flyttade tillbaka till Sverige.

191017 Linköpings Patrik Lundh jublar efter mål 2-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Örebro den 17 oktober 2019 i Linköping. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN

Denna gång till Linköping, där han poängmässigt hade det tufft under hösten och vintern, med bara 14 poäng på 47 matcher. Men Lundhs rutin kan vara förlorad för LHC till kommande säsong.

”Har några dagar till”

Enligt HockeyNews har veteranen en klausul i sitt kontrakt som möjliggör en utlandsflytt före den 15 maj.

– Han har några dagar till, men han har sagt att han vill vara kvar. Det ska väl till något väldigt väldigt intressant om han ska lämna, säger dock Niklas Persson till sajten.

200111 Jubel efter mål 2-0 av Linköpings Patrik Lundh förbi Brynäs målvakt Samuel Ersson under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Brynäs den 11 januari 2020 i Linköping. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN

Linköping har i övrigt 13 kontrakterade forwards, men vill ha 14. Man har dessutom Joe Whitney och Nichlas Hardt med utgående kontrakt, som båda är aktuella.

– Det är de definitivt och det beror på vad man vill ha för profil på den spelaren, men båda två finns med i snacket, säger Niklas Persson.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!