Båda dumpades efter säsongen – nu jagar topplaget SHL-duon: ”Finns intresse”

Både Nichlas Hardt och Christopher Nihlstorp letar ny klubbadress.
Nu kan SHL-duon hamna i en och samma klubb till nästa säsongen.
– De visar intresse, bekräftar nu Nihlstorp för Mr. Madhawk.

Duon är i liknande situationer just nu. SHL-spelarna Nichlas Hardt och Christopher Nihlstorp sitter båda klubblösa i väntan på den nya säsongen.

SHL-meriterade

Hardt har gjort 243 matcher och 99 poäng i SHL och kommer närmast från en säsong med spel i Oskarshamn och Linköping. Medan Nihlstorp har vaktat stolparna för Malmö, Rögle, Växjö, Färjestad och vunnit SM-guld med FBK och Lakers.

Cristopher Nihlstorp, Malmö
190214 Malmö Redhawks målvakt Cristopher Nihlstorp inför ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Malmö den 14 februari 2019 i Luleå. 
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / Cop 159

Senaste säsongen blev det spel i Schweiz med Graz99ers för målvakten. Men de två tidigare Malmö Redhawks-spelarna blev dumpade efter säsongen och väntar nu på nästa utmaning.

Topplaget jagar

Nu kan duon faktiskt hamna i samma klubb då danska topplaget Rungsted jagar både Hardt och Nihlstorp, rapporterar SportExpressens Mr. Madhawk. Båda två bor i Malmötrakten och kan då pendla till Köpenhamnsklubben.
– Det ligger nära till hands. Marcus Olsson och Mattias Persson pendlar redan dit från Malmö, säger Hardts agent Morten Green i ett uttalande.
– Dessutom tränade Nichlas med Rungsted förra sommaren. Han kommer inte att resa ner i Europa och spela, utan det kommer bli något som håller honom nära barnen. Nichlas kommer att avvakta en stund. Men vi får se vad som händer.

Nichlas Hardt, Linköping
200213 Linköpings Nichlas Hardt under uppvärmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Leksand den 13 februari 2020 i Linköping. Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRÅN / Cop 111

36-årige Nihlstorp har även haft intresse från Björklöven, men det har svalnat rejält. Så här säger 36-åringen om Rungsteds konkreta intresse.
– Du har rätt i att de visar intresse. Men det finns ingen förhandling.

Nu återstår det att se om Hardt och Nihlstorp blir lagkamrater och väljer spel i Danmark. Pucken ligger hos dem, kan man säga.

LÄS MER: Högaktuell för comeback till svensk hockey – nu bryter SHL-klubben tystnaden: ”Vi hoppas”