Högaktuell för comeback till svensk hockey – nu bryter SHL-klubben tystnaden: "Vi hoppas"

Högaktuell för comeback till svensk hockey – nu bryter SHL-klubben tystnaden: ”Vi hoppas”

De behöver en forward till inför säsongen.
Nu hoppas Skellefteå AIK att det blir Darren Nowick.
– Det förs positiva diskussioner, bekräftar klubbens GM Erik Forssell för Norran.

Redan i våras kopplades Darren Nowick ihop med en comeback till Skellefteå AIK. Sedan dess har det varit helt tyst runt 28-åringen.

SHL-laget hoppas

Nu bryter Skellefteå AIK tystnaden och meddelar att ingenting är klart än. Men att man hoppas få in forwarden i laget.
– Inget är klart med Darren, men det förs positiva diskussioner och vi hoppas kunna hitta en lösning, säger klubbens GM Erik Forssell till Norran.

Darren Nowick, SHL
200310 Skellefteås Darren Nowick deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Växjö den 10 mars 2020 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

I dagsläget saknas det bara en forward i Skellefteå AIK för att truppen till säsongen 2020/21 ska bli helt komplett. SHL-klubben har för närvarande två målvakter, åtta backar och tolv forwards kontrakterade.
– Det saknas bara en forward, i övrigt är vi klar med truppen. Det är så vi kommer att inleda säsongen, säger Forssell till lokaltidningen.
– Men med tanke på det läge vi har i världen är det svårt att säga någonting om framtiden. Men vi tycker att vi ligger väldigt bra till med truppen då det mesta är klart. Det är som sagt en forward till som ska in.

Bara 11 matcher

Nowick flyttade till Sverige inför säsongen 2018/19 för spel i HockeyAllsvenskan med Västervik. Där blev det succé direkt och på 96 matcher gjorde amerikanen 66 poäng.

Darren Nowick, SHL
200214 Skellefteås Darren Nowick under värmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Skellefteå den 14 februari 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Sedan blev det ett kort gästspel i SHL för Skellefteå AIK i våras med 11 matcher och 4 poäng innan säsongen tog slut i förtid. Nu hoppas Skellefteå AIK att Darren Nowick blir den sista pusselbiten i lagbygget.

LÄS MER: NHL-meriterade forwarden närmar sig flytt till SHL-klubben – nya beskedet får fansen att jubla