Attacken mot svenske NHL-stjärnan: ”Det är ett halshuggningsförsök”

New York Rangers tappade 2-0 till 2-3 mot Boston Bruins.
Och svenske NHL-stjärnan Mika Zibanejad var nära att råka riktigt illa ut efter en attack.
– Det är faktiskt ett halshuggningsförsök nästan, säger Viasats NHL-expert Rickard Wallin i sändningen.

Allt såg jättebra ut för New York Rangers mot serieledaren Boston Bruins på bortais. En bit in i andra perioden ledde Rangers med 2-0 och de flesta började hoppas på seger.

Rangers tappade allt

Men sedan började raset. Innan den andra perioden var helt klar hade Bruins både reducerat och kvitterat till 2-2.

Mika Zibanejad, New York Rangers
Mika Zibanejad, New York Rangers. FOTO: Viaplay

Det var stora poängkungen David Pastrnak som klev fram och gjorde viktiga 2-2-målet för att ta matchen till förlängning. Sedan klev han fram igen och med en mycket imponerande soloprestation serverade succéspelaren till lagkamraten David Krejci som gjorde avgörande 3-2-målet.

Attack mot Zibanejad

En riktigt tung vändning för Rangers och det var även nära att matchen slutade riktigt otäckt för svenske NHL-stjärnan Mika Zibanejad. Han har just kommit tillbaka från skada och i natt blev han attackerad i den andra perioden.

Det hade kunnat bli riktigt otäckt när Bruins-backen Matt Grzelcyk skickade upp klubban mot ansiktet på Zibanejad.
– Det är faktiskt ett halshuggningsförsök nästan. En av de mer solklara höga klubborna jag sett, säger Viasats NHL-expert Rickard Wallin i sändningen.

Gruff uppstod direkt efter då Zibanejad var rejält irriterad och ville markera. Och Grzelcyk fick två minuters avstängning för förseelsen som hade kunnat sluta väldigt otäckt.

Se händelsen här:

<div class=”viafree” style=”position:relative;height:0;padding-top:56.25%;”><iframe src=”https://www.viafree.se/embed/sport/zibanejad-blir-slagen-med-klubban-over-halsen?partnerId=036f615f-3f87-40d3-885b-eb69637f1d86&autoplay=true” frameborder=”0″ allowfullscreen style=”position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%;”></iframe></div>