SHL-klubbens mardrömsbesked – efter nya beslutet i Nordamerika om supertalangen

Jesper Boqvist har fått stort förtroende i New Jersey Devils.
Brynäs har dock haft förhoppningar om en återkomst – men kan nu sluta drömma.
– Det får man acceptera, det är deras spelare, säger sportchefen general manager Michael Sundlöv till GD.

Jesper Boqvist gjorde braksuccé i Brynäs förra säsongen, och var ett av SHL:s allra största utropstecken. Totalt stod han för 35 poäng på 51 matcher, och belönades i somras.

Blir kvar i NHL

Han fick då chansen i New Jersey Devils – och som han har tagit den. Boqvist övertygade under försäsongen, och fick under inledningen av säsongen chansen i NHL.

190418 Jesper Boqvist of Sweden during the international friendly Ice Hockey match between Denmark and Sweden on April 18, 2019 in Rødovre. Foto: Bildbyrån

Totalt har han gjort nio matcher i världens bästa hockeyliga, men samtidigt har Brynäs haft förhoppningar om att få tillbaka superlöftet på lån. Men nu kan de sluta drömma.

”Får man acceptera”

Det bekräftar klubbens general manager, Micke Sundlöv.

– De vill spela in honom i NHL den här säsongen och har ingen andemening att skicka iväg honom. Det får man acceptera, det är deras spelare, säger Sundlöv till Gefle Dagblad.

190312 Brynäs Jesper Boqvist blöder från ett sår på kinden under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Brynäs den 12 mars 2019 i Linköping. Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRÅN

Brynäs jagar nu en forward, tänkt för lagets toppkedjor.

– Först och främst får vi nog titta utanför Sveriges gränser. Sen kan det vara så att det öppnar upp sig när det här kommer ut. I den bästa av världar är det spelare som vi har bra koll på redan. I den sämsta av världar får vi lita till andra personer, säger Sundlöv.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!