Mäktiga erkännandet: Årtiondets bästa NHL-lag uttaget – och hela tre svenskar tar plats

Här är det mäktiga erkännandet för våra allra största NHL-svenskar:
När The Athletic tar ut årtiondets allra bästa lag så tar Henrik Lundqvist, Victor Hedman och Erik Karlsson plats.
”Lundqvist har varit en av ligans bästa år in och år ut”, skriver de bland annat.

Sverige har verkligen blivit bortskämda med att ha några av världens bästa hockeyspelare. År efter år så dominerar några av våra största stjärnor i Nordamerika – och nu kommer verkligen beviset på storheten.

Prestigefyllda utnämningen

När den inflytelserika sajten The Athletic listar årtiondets bästa NHL-spelare finns nämligen hela tre svenska namn med. Sajten tar, till sin hjälp, del av statistik och uträkningar om bland annat gjorda mål (eller räddningar för målvakter), vunna priser och slutspelsstatistik.

171221 Rangers målvakt Henrik Lundqvist under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 21 december 2017 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Som första målvakts väljs Henrik Lundqvist.

”Målvaktande är svårförutsägbart, men det går alltid att räkna med att en sak: Att Henrik Lundqvist, år in och år ut, är en av ligans bästa målvakter”, skriver tidningen bland annat.

Karlsson och Hedman med

På backsidan väljs Erik Karlsson med redan i första backparet, tillsammans med Duncan Keith, och Victor Hedman placeras i det andra backparet.

”Många argumenterar för att han är decenniets bästa försvarare, med tanke på hans enorma poängproduktion och stora speltid. Han har bara två Norris Trophies, men han har varit med i snacket hela tiden och har burit ett svagt Ottawa-lag från sin backposition, med sin silkeslena skridskoåkning och sin spelförståelse”, skriver de om Karlsson.

”I Hedman har Lightning en av sportens premiumförsvarare, en elitback som kan producera i båda sidorna av rinken”, skriver de om Hedman.

170611 Pittsburghs Evgeni Malkin och Sidney Crosby kysser Stanley Cup-pokalen efter final 6 i Stanley Cup-slutspelet i NHL mellan Nashville Predators och Pittsburgh Penguins den 11 juni 2017 i Nashville. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

På forwardssidan finns dock ingen svensk med. I stället tar, föga förvånande, Alexander Ovetjkin och Sidney Crosby plats i förstakedjan, där de även får sällskap av Patrice Bergeron.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Hela årtiondets lag, enligt The Athletic:

Forwards:

Första linan: Alexander Ovetjkin, Sidney Crosby, Patrice Bergeron.

Andra linan: Jonathan Toews, Evgeni Malkin, Patrick Kane

Tredje linan: Connor McDavid, Steven Stamkos, Nikita Kucherov

Fjärde linan: Anze Kopitar, Brad Marchand, Joe Pavelski

Backar:

Första backpar: Duncan Keith, Erik Karlsson

Andra backpar: Victor Hedman, Drew Doughty

Tredje backpar: Zdeno Chara, Kris Letang

Målvakter:

Första: Henrik Lundqvist

Andra: Braden Holtby