Armand Duplantis avslöjar vilket land han hejade på i hockey-VM – och det är inte alls vad svenskarna hade hoppats på

Tre Kronor har lämnat hockey-VM i Tjeckien.
Nu har Armand Duplantis tagit över nationen.
Samtidigt avslöjar ”Mondo” vilket land han höll på i hockeymästerskapet.

Senaste veckorna har Tre Kronor huserat i Tjeckien för att spela hockey-VM. De radade upp åtta raka segrar och nådde VM-semifinal innan det roliga tog slut.

Missade VM-guld

Sveriges gulddrömmar grusades av värdnationen Tjeckien som körde över Tre Kronor med hela 7-3 och gick till final. Istället fick svenskarna nöja sig med bronsmatch på söndagen, där man lyckades besegra Kanada och bärga ett välförtjänt VM-brons.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tre Kronor, Sverige
240526 Marcus Pettersson of Sweden with bronze medal after the 2024 IIHF Ice Hockey World Championship bronze medal game between Sweden and Canada on May 26, 2024 in Prague. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0605

Nu har en ny svensk idrottsstjärna anlänt till Tjeckien och det är ingen mindre än Armand Duplantis. Världens bästa stavhoppare är på plats i tjeckiska Ostrava för att tävla i Golden Spike-galan på tisdagskvällen.

Duplantis avslöjar

Nog har ”Mondo” också följt Tre Kronors guldjakt på is.
– Jag har sett en del VM-hockey och hade hoppats få se någon match, men det var över innan jag kom ner, säger han till Sportbladet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, Sverige
230903 Armand Duplantis of Sweden celebrate after competing in men’s pole vault during the Finnkampen Athletics Gala on September 3, 2023 in Stockholm. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0460

I VM-finalen var det just Tjeckien som vann guldet och fick fira sitt första VM-guld på hela 14 år. Nu erkänner Duplantis vilket lag han höll på i hockey-VM och det är ett svar som svenskarna nog inte hade hoppats på, då han väljer de som förstörde för Tre Kronor.
– Jag höll på tjeckerna i VM-finalen, då jag ska tävla här. Det blir alltid en bättre atmosfär när hemmanationen vinner, säger han på presskonferensen enligt kvällstidningen.

LÄS MER: Finska jätteilskan efter hockey-VM – beskedet om Ryssland får precis alla att koka: ”Är det ett skämt?”

Under tisdagen kan tjeckerna få uppleva även ett världsrekord när Armand Duplantis gör sig redo för att klara av 6,25 meter.
– I första hand ska jag säkra segern, men känns det bra och förhållandena är okej så skulle jag älska att göra ett nytt försök på 6,25, säger den svenske världsstjärnan.

Vad tycker du om Armand Duplantis val? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev