Svensk mardröm i handbolls-EM – så går Sverige ändå vidare

Sverige förlorade mot Slovenien med 21-19 i handbolls-EM.
Nu väntar en ödesmatch mot Polen.

Sverige rivstartade handbolls-EM redan i öppningsmatchen mot Schweiz. Seger med hela 34-21 innebar ett bra utgångsläge inför fortsättningen.

Svensk förlust i handbolls-EM

Under söndagskvällen stod Slovenien för motståndet. Seger skulle innebära avancemang till mellanrundan, men så blev inte fallet.

200112 Andreas Nilsson of Sweden during the EHF European Handball Championship match between Sweden and Slovenia on January 12, 2020 in Gothenburg. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Inför matchen kom det dystra beskedet att stjärnan Albin Lagergren tvingas lämna återbud på grund av en skada.

Besegrade Sverige

Samtidigt blev det också en tuff start. Slovenien spelade fysiskt och lyckades med taktiken att dra ner på det svenska tempot.

Efter 24 minuter hade Sverige endast gjort sex mål och gick till halvtid i underläge 10-9.
– Vi måste vara mycket mycket bättre själva för att dra upp tempot i machen, sa Jim Gottfridsson till Viasat i paus.

Och dra upp tempot var precis det Sverige gjorde i andra halvlek. Mikael Appelgren stod för flertalet fina räddningar i inledningen av andra, men samtidigt var det svenska målskyttet inte på topp.

Ställs mot Polen

De avslutande minuterna blev en målvaktskamp. Sverige fick chansen att spela med en man mer i två minuter, men bollarna ville inte gå i mål.

Sverige förlorade till slut med 21-19. Förlusten innebär att Sverige nu står på två poäng efter två matcher. På tisdag ställs man mot Polen i en måstematch, där seger mest troligt innebär avancemang.