Bengan Johanssons jättesågning efter svenska EM-premiären: ”Det är självmord”

Sverige körde fullständigt över Schweiz i premiären av handbolls-EM.
Nu sågas motståndet rakt av efter utklassningssiffrorna 34-21.
– Det är helt ofattbart!, säger Viasatexperten Claes Hellgren i sändning.

I går kväll klev Sverige in i handbolls-EM 2020 på hemmaplan. Och de gjorde det med en riktig urladdning i första matchen.

Storspel av Palicka

Det blev hela 34-21 mot Schweiz i premiären. Framförallt efter storspel av målvakten Andreas Palicka, både mellan stolparna och han bidrog även med två mål i den första halvleken.

Sverige, handbolls-EM
200110 Players of Sweden celebrate after winning the EHF European Handball Championship match between Sweden and Switzerland on January 10, 2020 in Gothenburg. Photo: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Då Schweiz valde att plocka ut sin målvakt för att få in en extraspelare i anfallen. Något som Sverige utnyttjade gång på gång i den första halvleken.

Svenska jättekritiken

Vilket ledde till en hel del kritik av motståndarlaget.
– Att Schweiz fortsätter att spela sju mot sex, det är ofattbart!, säger experten Claes Hellgren i TV6-sändningen.
– Nu måste de sätta in målvakten. Det här blir larvigt, fyller kommentatorn Robert Perlskog i.
– Ja, det går inte att hålla på så, svarar Hellgren.

Bengan Johansson, handbolls-EM
150122 Bengt Johansson, f.d. förbundskapten Sverige under en handbollsmatch i VM mellan Sverige och Egypten den 22 januari 2015 i Doha, Qatar. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57567

Även den legendariska svenska förbundskaptenen Bengt Johansson tar fram jättesågen mot Schweiz taktik.
– Det är självmord, säger ”Bengan” till SportExpressen.

Bengan får också medhåll av SVT:s handbollsexpert Magnus Grahn, som inte alls imponerades av Schweiz taktiska drag.
– Det är katastrofalt, det är ett självmord i deras spel. De är hyggligt med i matchen, men sedan havererar de fullständigt och Sverige kan ganska enkelt trycka ifrån. Jag gillar inte det där spelet, men det får stå för dem, säger han.