Magnus Wislanders glädjebesked efter stroken – gör comeback till handbolls-EM

Magnus Wislander drabbades i höstas av en stroke.
Nu kommer beskedet att han är tillbaka som expertkommentator till handbolls-EM i januari.
– Jag mår bättre nu, säger han till GT.

Det var i oktober som handbollslegendaren Magnus Wislander, efter en tv-inspelning i Cypern, ramlade ihop på sitt jobb i Göteborg. Wislander fick snabbt hjälp av arbetskamrater och togs till sjukhus.

”Livet passerade revy”

Där konstaterades att han drabbats av en stroke.

– Hela livet passerade revy. Eller inte vad man har gjort utan mer vad man vill göra och vad man sysslar med. Att man skulle bli det beryktade vårdkollit och inte kunna göra det man vill i framtiden. Det är så tankarna går, sa han då.

190923 Redbergslids assisterande tränare Magnus Wislander under handbollsmatchen i Handbollsligan mellan Redbergslid och Alingsås den 23 september 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Men Wislander tillfrisknade snabbt, och var kort efter stroken tillbaka på jobbet. Nu kommer nästa glädjebesked.

Nya glädjebeskedet

För GT berättar Wislander att han gör comeback som expertkommentator för Radiosporten under herrarnas handbolls-EM i januari.

– Jag mår bättre nu och det är tänkt så. Det ska bli kul, säger Wislander till tidningen.

190106 Magnus Wislander före träningslandskampen i handboll mellan Sverige och Ryssland den 6 januari 2019 i Halmstad. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN

Magnus Wislander har varit radiosportens expert sedan 2005, men tror att Sverige får det svårt i turneringen.

– Det blir tufft, det är många bra lag med. För att ta sig vidare till semifinal krävs det att vi slår ut minst två av några av världens bästa lag. Men jag tror Sverige vinner sin grupp i Göteborg, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!