Per Carlén bryter tystnaden om sin cancer – ikonen ger nytt besked till svenska folket: ”Vi får hålla tummarna för det”

Han är en av svensk handbolls största hjältar.
Nu bryter ikonen Per Carlén tystnaden om sin cancer.
– Det är väl rätt okej, säger han till SVT.

Alla inom svensk handboll vet vem Per Carlén är. Han skrev svensk idrottshistoria som en i det legendariska ”Bengan Boys” under Sveriges storhetstid som handbollsnation.

Carléns karriär

Carlén var under en tid den handbollsspelaren som gjorde både flest landskamper och flest mål för svenska landslaget. Mittsexan är sannerligen av av våra allra största blågula handbollshjältar och bärgade sex mästerskapsmedaljer med Sverige.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Per Carlén, handboll
230116 Per Carlen med sällskap under Idrottsgalan den 16 januari 2023 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JL0334

Efter att ha avslutat spelarkarriären har Per fortsatt inom handbollens tjänst som både tränare och tv-expert. Men för ett år sedan tog livet en helt ny vändning för 63-åringen.

Nya beskedet

Per Carlén fick problem med tarmarna och sökte vård, då visade det sig vara cancer. Till en början såg prognosen för cancerdiagnosen dyster ut men ikonens kropp svarade bra på behandlingen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Per Carlén, handboll
200301 Helsingborgs assisterande tränare Per Carlén tar sig för pannan inför handbollsmatchen i Handbollsligan mellan OV Helsingborg och Guif den 1 mars 2020 i Helsingborg. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261

Nu bryter han tystnaden igen om hur det går. Under SM-finalen i handboll på tisdagskvällen var Carlén på plats för att ge en uppdatering om sin kamp.
– Ja, i dag så är det väl rätt okej. Jag har precis avslutat en tre månaders lång cellgiftsbehandling igen och på måndag har jag återbesök. Då får vi hålla tummarna att det har rensat lite i kroppen, säger han till SVT i halvtid av finalen.
– Det blir lite som en avstämning nu. Som sagt, jag hoppas att det är ganska rent i kroppen nu.

LÄS MER: När Per Carlén bjöd på den SÄMSTA filmningen i handbollshistorien: ”Otroligt fult!”

Tyvärr för Carléns del så förlorade hans Ystad, som han spelade för 1991-2000, mot Sävehof i den avgörande finalmatchen. Ystad, som tränas av hans Oscar Carlén, fick därmed nöja sig med silvermedaljer när Sävehof lyfte SM-pokalen.

Nu hjälps vi åt att stötta Per Carlén. Dela artikeln och skriv några väl valda ord!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev